Då är man trött

Publicerad 2014-01-29 17:27:44 i Allmänt,

Imorse vaknade jag pigg för första gången på väldigt länge! Så längesen att jag inte riktigt kommer ihåg när det var sist. Känns skönt, men det tar otroligt mycket på energin att vara kreativ hela dagarna. När man somnar, sittandes med datorn i knäet och pennan i handen, hos någon som bokstavligt talat skriker åt datorn, då är man trött. Och då är det också dags att göra middag. Mot köket, Jasmin!

Och vinnaren är...

Publicerad 2014-01-26 23:34:00 i Allmänt,

Måndag imorgon igen. Suuuuck! Den här helgen har gått alldeles för fort. SOM VANLIGT. Men OJ vad kul jag haft det!
 
I fredags firade vi Wille som sagt, jättemysigt! Lördagen blev en spontan dag. Några av oss styrde ihop en fika på stan, så jag tog bussen ned vid fyra och mötte upp Ronja, Isabel, Frida och Louise på Espresso House. Vi blev sedan joinade av Johanna också, göörmysigt! Vi fikade och göttade oss, pratade skit och bara umgicks. Efter det så styrde jag, Johanna och Louise vidare till en fräsch pub där de hade biljard och allt möjligt. Vi tog en öl och åt lite pommes, pratade lite till, innan Johanna drog vidare till fest, och jag och Louise drog vidare till en annan pub. Där var det SKITFINT! Inkastaren gav oss halva priset på inträde och en av bartenderna gick med på att jag fick köpa i baren åt Louise, fast det egentligen var 21-årsgräns. Inne på puben satt folk och åt små tapasrätter, andra satt runt baren och snackade, DJ:en spelade lite poppig jazz och annan mjuk musik, det var jättefina sammetstapeter, fräscha möbler, ett jättemångfald i inredning och bara, ja...TREVLIGT! Det var liveband som spelade jättemysig jazzmusik också senare på kvällen.
Så jag och Louise spenderade lite mer än planerat därinne, men hade det ack så trevligt! En repris på den, tack! Innan jag åkte hem sen vid halv ett så sprang vi över till BK för att köpa hot wings som jag kunde ta med till grabbarna hem, hihi! Det var uppskattat!
 
Idag så hade Kulting arrangerat filmhäng på UNO, som är ett "ungdomshäng" typ, där man kan pyssla, kolla film och lite allt möjligt. De har även en danssal! Så först hade de anordnat filmquiz, där jag och Hampus var på samma lag. Efter det drog vi igång med Forrest Gump. Så jäkla bra film, hade glömt nästan allt. Efter det så presenterade de det vinnande laget, som hade gått för kvällen, och eftersom jag och Hampus kom tvåa, (endast en poäng efter dem) så fick vi vinnarpriset!! 150 kr biokort, plus en Marabouchoklad! Fett väärt. Nu är du väl stolt över din filmkunnande syster, Benji? ;) Sen sprang jag och Hampus iväg för helgens andra runda av BK, och när vi kom tillbaka hade de dragit igång Snatch. Och nu sitter jag hemma och ska sova! Så otroligt trött, så det ska bli skönt. Peace out, y'all!

Happy birthday, make a wish!

Publicerad 2014-01-25 01:22:45 i Allmänt,

SÅ, NU har jag bakat tårtan! Den blev så jääävla god, det är nog min godaste skapelse hittills! Och det var väldigt kul att göra den, har nog fått igång min lust att baka tårtor nu! Fick jäättefin respons, haha helt genuin. Är supernöjd över hur den blev. :) Kom på alla olika element själv och tänkte på grejer jag bakat förut, sen satt jag och sökte lite olika recept för inspiration. Nog om det!
HÄR har ni receptet för tusan! GÖR DEN!!
 
Tårtan består av tre delar:
- Banankaka till bottnar
- Peanut butter frosting mellan lagrena
- Dumlegrädde som täcker
 
Börja med att:
Smält en påse Dumlekolor i 5 dl vispgrädde på svag värme på spisen. Rör hela tiden om. Låt den sedan svalna och ställ i kylskåp över natten.
 
Till peanut butter frosting
1.5 dl mjukt jordnötssmör 
8 dl florsocker 
1 dl kakao av god kvalitet 
2 tsk vaniljsocker 
300 g Philadelphiaost 
2 msk varmt kaffe 
 
Till mjuk banankaka (går även att göra som muffins/cupcakes)
200 g vetemjöl (ca 3 1/3 dl)
3 ägg
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 cup vegetabilisk olja (ca 2,5 dl)
2 dl socker
250-300 gram mosad mogen banan (ca 2 bananer)
1 tsk citronsaft
Gör såhär:
- Värm ugnen till 200 grader.
- Mosa banan och blanda i citron och ställ åt sidan.
- Vispa ägg, socker och salt på hög hastighet under 7-8 minuter.
- Sikta i mjöl, bakpulver och bikarbonat i blandningen under tiden du vispar på låg hastighet under ca 1 minut.
- Tillsätt olja och vispa ytterligare 2 minuter på medelhastiget.
- Blanda i bananen och vispa allt på medelhastighet i ca 1 minut.
- Fyll en form täckt med bakplåtspapper eller droppa i muffinsplåt fyllda med bullformar.
- För kaka, grädda i nedre delen av ugnen i 30-45 minuter. För cupcake, mitten av ugnen i 20-25 minuter.
 
Let's go!
Börja med att dela bottnarna i fyra delar (eller så många delar man vill ha beroende på kakans form).
Plantera dem på varandra och smeta ett redigt lager peanut butter frosting mellan varje runda.
Täck hela härligheten med uppvispad Dumlegrädde.
För dekoration, ringla lite smält mörk choklad över och skär upp jordgubbar!
Fiin!
Utseende inuti. 
Grattis Wille! 

Receptnazi

Publicerad 2014-01-22 19:46:39 i Allmänt,

Något som jag upptäckt när jag inte längre bor hemma är hur mycket jag älskar att laga mat och baka. Jag visste det ju visserligen redan innan, men nu blir det på ett helt nytt sätt. Jag kan handla vad jag vill och laga vad jag vill. När man väljer själv vad man vill ha, och vet vad som finns så är det mycket lättare att låta sig själv vara kreativ. Jag är inte längre den receptnazi jag en gång var. Den enda gången jag följer recept är när jag bakar, och även där kan jag ibland glida iväg; lägga till, ta bort osv. Sen blir det så mycket roligare att baka när man vet att man kan bjuda bort till folk och det verkligen uppskattas! 
 
Jag blir ibland imponerad av mig själv när jag kommer på att laga något. Man öppnar kylen och tänker "Hm, jag har det här och det här och det där. Jamen, jag lagar det här!". Man lär sig otroligt mycket. Och nuförtiden om jag ska laga något nytt som jag kommer på så tittar jag bara lite snabbt på receptet för att se vad som behövs, och måttar sen lite hur jag vill. Visst finns det mindre kreativa dagar också då man bara slänger i ett paket nudlar, eller lite köttbullar och pasta. Men det är ganska sällan, faktiskt.
 
Imorgon ska jag baka en tårta till Wille som fyller år! ♥ Jag har förberett lite genom att göra frostingen som ska vara mellan bottnarna, och så en lite speciell grädde som ska vispas. Så imorgon är det bara bottnarna kvar, och själva monteringen av tårtan, plus dekoration då. Tror den kommer uppskattas, för grädden och frostingen var kick-ass! Jag berättar mer imorgon. ;) Toodles!

Ny termin

Publicerad 2014-01-20 22:53:41 i Allmänt,

Ännu en ny vecka! Nu drar en ny termin igång och schemat börjar rulla på som vanligt. I fredags så hade Yehia tentafest, så det drällde in ett 30-tal personer från hans klass, plus lite annat folk som bara hade lust att hänga på. Det var väldigt kul! Dock så drog alla vidare ned på stan runt halv tolv, och hela festen totaldog. Så jag följde med Yehia och hans kompis ut till Tempel och dansade av mig lite. På vägen till busshållplatsen hittade jag en hundring som låg i snön, som jag lyckades betala hela kvällen med. 50 kronor i inträde, 20 kronor i garderob. Det första jag gjorde när jag kom in var dock att tappa bort min klädlapp, så fick stanna kvar till sist innan jag fick hämta ut min jacka. Sedan sprang jag och Yehia till Burger King för att hinna köpa hotwings innan vi skulle med bussen hem. Där åkte ytterligare 25 spänn av mina 100, vilket lämnade mig kvar med 5 kronor. Inne på Tempel lyckades jag dock plocka på mig ytterligare 16 kronor, och väl hemma igen hittade jag 10 kronor till. Vilket resulterar i att jag TJÄNADE hela 31 kronor på att dra ut! :D På vår chillade efterfest sen stannade vi vakna till klockan sju på morgonen. En aning för länge, men det var det värt!
 
På lördagen så myste jag och Ronja hemma hos Isabel. Vi gjorde egna hamburgare och göttade oss med choklad och glass, och kollade hela TVÅ filmer på TV! Hahah, det är något mysigt med det... Först Liar Liar, sedan Vad kvinnor vill ha. Båda väldigt lättsamma, roliga filmer.
 
Idag så hade vi skola till halv fyra, sedan skyndade jag mig hem till min tvättid och tvättade fram till sju. Eftersom jag varken hade ätit eller duschat än så gymmade jag hemma i 45 minuter. Kändes otroligt skönt att få köra lite rå styrketräning tills svetten lackar!
 
Imorgon blir en lång dag, så behöver vila ut ordentligt. Ska bara hämta lite mer glass, sen bums i säng!

Stretch

Publicerad 2014-01-15 21:11:00 i Allmänt,

Imorse hade vi en stretchklass med vår balettlärare som vi under våren själva ska försöka införa två gånger i veckan för att bli mjuka och härligt viga. Vi stretchade i 90 minuter, och i stort sett innefattade det grodstretch på rygg, splitstretch och spagatstretch. Vi fick jobba två och två så att man kunde hjälpa varandra att pressa. Det kanske inte låter så jobbigt, men man blev SVETTIG. Både av att stretcha och bli stretchad. Hela salen låg och flåsade och stönade tillsammans av smärta. Vissa grejer var så otrooligt smärtsamma att jag bara låg och skrattade för att jag inte riktigt visste var jag skulle ta vägen. Vår lärare brukar beskriva det som att på en skala 1-10, där 10 är så smärtsamt att man gråter, så ska vi alltid försöka stretcha upp till en nia på smärtskalan. Och det gjorde jag banne mig idag, för det var inte långt ifrån tårar alltså... Men hur smärtsamt det än är, så är det i slutändan väldigt skönt, egentligen.
 
Vi stretchade så hårt att musklerna är helt ömma nu. Nästan som att vi framkallade träningsvärk. Allt var som spaghetti när lektionen var slut, och under eftermiddagens barndanspedagogik så var det ingen som orkade göra några större ansträgningar direkt. Jobbigt att ta sig upp från golvet, jobbigt att ta sig ned, jobbigt att sitta, jobbigt att stå.... Ja. Vi kommer att vara lite stela i några dagar framöver, men när vi väl kommer igång på riktigt, då kommer det hända grejer!
 
Nu är jag så förbannat trött, musklerna har fått ta ordentligt med stryk idag. Höll på att somna redan vid sju, så det är nog dags att lägga mig nu, tro det eller ej. Godnatt på er! Håller tummarna att jag inte vaknar av den där jeefla grävmaskinen imorgon igen.
Här har vi väl målet då - grand jeté!

Cyborg

Publicerad 2014-01-08 00:35:00 i Allmänt,

Har ni någonsin tänkt på hur assymetriska vi är, rent naturligt? Har ni tänkt på hur vackert det är? Hur det gör oss så unika. Och mänskliga.
 
Jag tog mig tiden att skapa två olika versioner av mig själv, för att se hur det hade sett ut om mitt ansikte hade varit helt symmetrisk, likt en cyborg. Ganska fascinerande när man ser hur stor skillnaden är.
 
Här har ni originalbilden, som jag lade upp för några veckor sedan:
 
Här har ni en kopia av min vänstra halva:
 
Och så den högra:
Ha överseende med kanterna, orkade inte riktigt sitta och justera.
 
Coolt va? Jag tycker att de olika bilderna uttrycker olika saker. Sen har jag också svårt att bestämma vilken som egentligen är mest lik mitt riktiga jag.

Blä

Publicerad 2014-01-07 00:47:17 i Allmänt,

Min hy har fått ta RIKTIGT med stryk den här veckan. Vet inte vad som pågår riktigt. Gjorde ett tappert försök att piffa upp mig idag i all denna acnekris + förkylning med ständigt rinnande näsa. Gick väl sådär. Man kan sminka en gris, men det kommer fortfarande vara en gris. Nej usch, tror jag stoppar huvudet i sanden nu. Godnatt.
 

En julhälsning!

Publicerad 2014-01-05 02:14:45 i Bilder,

Min julafton i bilder. Fortsätt mysa i vintermörkret!
Fina fruktkorgen från Andrea! ♥
Team Tomte.
Vissa klappar var bättre än andra. ;)
Mjuk pepparkaka med cream cheese- och vitchokladfrosting.
Obligatorisk lekstund.
The fat christmas guardian!

I want YOU to try it!

Publicerad 2014-01-05 00:08:00 i Delicious!,

Har ni någonsin testat Nutellapopcorn? Om inte, gör det nu.
 
Poppa popcorn, smält Nutella i mikron i 30-60 sek, häll över, blanda. Simple as that. And it is freakin' DELICIOUS!
 
 

Gott Nytt 2014!

Publicerad 2014-01-02 23:41:25 i Allmänt,

Det är ett nytt år! Kan ni fatta det? INTE JAG!! När klockan slog tolv så stod jag och försökte förstå att det har gått ett helt jäkla år till. HELT unbelievable.
 
Jag hade en toppenkväll i alla fall, trots den lilla sömn jag fått natten innan. Försökte ta en powernap när jag kom hem, men jag var så jäkla uppspelt att det inte gick! Så gjorde mig klar, och gick sen till Rasmus från Kulting där Hampus och hans kompisar också var. Vi åt lasagne och förkrökade lite smått, innan de skulle vidare till en annan fest och jag valde att gå på festen i min korridor istället. Strax innan tolvslaget knökade vi ihop oss i bussen ned till stan och förväntade oss massa pompa och ståt, men det var bara några ynka fyrverkerier som stack upp bakom husen, och inte så mycket mer. Så vi tog nästa buss hem igen, och lyckades få med oss massa folk, som fortsatte att rulla in hela tiden. DET, mina vänner, var en fest. De sista gick tydligen klockan halv nio på morgonen ungefär. Jag klarade inte att hålla mig vaken längre än ungefär halv fem, men hur mycket kan jag ha missat, egentligen?  Som Barney säger: "Nothing good happens after 2 a.m.". ;) Däckade som en sten, trots att musiken var så gott som precis utanför mitt fönster.
 
En riktig jäkla festkväll fylld med champagne, glitter, finkläder, musik, god stämning och maassa folk. Nu ska vi se till att det nya året blir minst lika bra som det förra! GOTT NYTT ÅR!!
Stora torget!
Ungefär såhäär mycket fyrverkerier såg jag under hela kvällen... lite besviken faktiskt.
Nyårspinglan!

Om

Min profilbild

Jasmin heter jag, och jag är född 1992. Jag är alldeles lagom svensk med en stor klick iranier. Jag föddes och bor numera också i Umeå med min fantastiska pojkvän! Jag jobbar som danslärare efter att ha pluggat danspedagogprogrammet på Karlstads Universitet. Förmodligen ett av världens bästa jobb, om du frågar mig. Hemma hos mig är ofta radion på. Jag gillar te. Djur. Vänner. Familj. Baka. Spela trummor. Dansa. Laga mat. Pyssla. Shoppa. Träna. Fika. Skratta. Här kan du läsa om det jag gillar. Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela