Full fredag!

Publicerad 2013-10-27 00:36:00 i Allmänt,

Hej mina loved ones! Igår var det en stor dag. För det första, så hade vi en liten dansuppvisning igår som vi repat på de senaste veckorna. Det var en ceremoni på universitetet för de som ska bli doktorander, och då hade vi i dans60 och dans & lärande blivit "anställda" att dansa lite för gästerna. Det gick verkligen jättebra! Det var mycket väntande mellan varje del, men det var kul när det väl gällde! Mycket moment med impro, vilket var spännande. Vi fick väldigt positiv feedback från både gäster och arrangörer. Så, lite bilder på det då!

Kan tillägga att vi var i skolan från klockan 9 på morgonen, till klockan 19.00.

Edit: p.g.a. att allas godkännande för att lägga upp bilder för allmänheten saknas så har jag varit tvungen att ta bort bilderna.

För att komma till fredagens andra del, så var det alltså den stora Halloween-festen på Nöjesfabriken! Samma ställe som den stora välkomstfesten var på för några veckor sedan! Det stället är fucking enooormt. Så vi gjorde oss klara, och drog sedan på förfest hos Maja i vår studentförening. Väl inne på Nöjes sen så ville jag aldrig att kvällen skulle ta slut. Det var verkligen hur kul som helst. Även om jag tappade bort de andra och var själv i typ en timme så sket jag i det totalt, haha! Jag körde min grej och gick runt och röjde på dansgolvet. Det var awesome. Och tydligen så var min dräkt väldigt populär. Det hände under kvällens gång att det var folk som kom fram till mig då och då och sade "These are not the droids you are looking for", eller ville ta bild med mig, bjöd mig på drinkar, stannade mig och ville prata eller dansa, pekade och ropade "kolla vad cool, en Stormtrooper", hamrade mig på hjälmen, försökte ta av den o.s.v. Kan säga att det förekom en del tafsande och flirtande på hög nivå också, haha! Men jag hade verkligen en asbra kväll, även om jag blev dödstrött (och kanske aningen för full) på slutet och däckade stenhårt när jag kom hem. Tog nästan inga bilder, men jag vet att Maja knäppte ett par så kanske lägger upp dem senare. :) Här var min dräkt i alla fall! Lite Leia à la Stormtrooper, typ. Fett braaa. Älskar verkligen Halloween. Tror det här var den bästa Halloween-festen jag varit på hittills!
 

You the fucking best

Publicerad 2013-10-23 22:04:00 i Allmänt, Bilder,

Jag lyckades rädda alla mina bilder genom att köpa en SD-kortläsare!! Så jävla lycklig jag är! Det firar jag med att lägga upp bilder från sista kvällen jag och mina brudar hängde ihop innan vi flyttade till var sin ände av Sverige. Fan, vad jag saknar er. Vår oslagbara trio. Snart är vi samlade igen! ♥
You the fucking best.

Skitdag

Publicerad 2013-10-22 19:50:00 i Allmänt,

Vilken skitdag det varit idag alltså... Först försover jag mig, så jag kastar i mig en risifrutti till frukost, och sen lånar jag Isacs cykel eftersom det tar för lång tid att gå och jag inte lyckas tajma in med någon buss. Såklart så regnar det, så jag är ju lagom varm och blöt när jag kommer fram till dagens första lektion, fem minuter sen. Baletten går dock hyfsat bra, förutom att jag verkligen tappar all energi fram mot slutet av lektionen. Så jag pressar i mig en banan och tar mig till nästa lektion. Modernt, blir otroligt frustrerad över det jag missat medan jag varit sjuk. Dock så kommer läraren fram till mig och säger "Jasmin, nu säger inte jag så mycket till dig, men det är för att du jobbar på jättebra! När det är något som behöver rättas till så gör du det av dig själv. Du jobbar jättefint." Blir nästan lite gråtfärdig mitt i stressen. Det känns så skönt att få lite bekräftelse över att man gör framsteg.
 
Efter att ha pressat ut mina sista krafter så är det lunch, men eftersom jag var så stressad imorse så glömde jag ta min antibiotika, så måste stresscykla hem igen och ta den, är dyngsur när jag kommer fram, måste kasta i mig lunch för att sedan ta bussen till skolan igen. Men såklart så är bussen typ 10 minuter sen, så jag kommer sent till skolan i alla fall. På moderna som vi har igen sen så kämpar jag på, och det går helt okey.
 
Stress stress stress, hela dagen. Otroligt svettig... Och trött, både i huvudet och i musklerna. Så mycket att ta in, och samtidigt så jobbigt att komma igång efter att ha suttit stilla i två veckor.
 
På senare tid har min mobil börjat fucka lös rätt ordentligt, vilket jag inte riktigt förstår. Så idag hakade den upp sig, såsom den brukar göra ibland, så jag tvångsavlsutar den. Och vad händer då, jo, mitt SD-kort blir skadat och kan inte läsas. Så vips, typ 300 bilder, puts väck! B-E-A-utiful! Blir så ledsen... visst, bilder är bilder, och det är klart att livet inte går under utan dem. MEN, man har ju tagit dem av en anledning och det är för att kunna fånga upp ett minne. Det är svårt att minnas när man inte har något att referera till. Dock så kanske, kaaanske det går att rädda dem om man lyckas fixa en SD-läsare som man kan plugga in i datorn. Tyvärr så har jag ingen sån då, så får väl köpa en med mina obefintliga pengar. Då kanske det funkar. Kanske.

Produktiv dag

Publicerad 2013-10-20 21:52:00 i Allmänt, Fixar'n,

Idag har jag hunnit gå på stan, och köpt en höstjacka, lite pysselpapper och även en tröja som jag inte kunde låta bli. Sen så har jag även handlat ordentligt med mat och städat rummet. Och så har jag suttit och pysslat större delen av kvällen! Det känns otroligt mysigt att sitta och klippa och klistra ute i köket och bara hänga med mina grannizar. Jag älskar verkligen min korridor. En sån stor, härlig blandning av människor.
 
De senaste dagarna så har pengarna bara sprutat från mitt bankkonto. Dels så har jag betalat både hyran och telefonräkningen. Sedan har jag även som sagt köpt mat och kläder. I fredags kom även min halloweendräkt som jag lagt ned en större summa pengar på. Och vill ni veta vad jag ska vara? Jo, en stormtrooper! Hur awesome är inte det!? Dock så är dräkten lite mer budget än jag förväntade mig, men det gör ingenting, för jag vet att jag kommer ha hur kul som helst! Så då var jag givetvis tvungen att köpa inträdesbiljett för den stora halloweenfesten också. Sedan har jag även betalat för min del av middagen som vi i klassen gemensamt ska till på torsdag nu i veckan! Plus, att jag pungat ut för biljetter till en dansföreställning som är i november som i vi några i klassen ska gå på. Och sist men inte minst, så har jag också köpt konsertbiljetter till Justin Timberlake som kommer till Stockholm i maj! JIPPIII!! Så jag känner mig...förjävligt fattig nu. MEN desto lyckligare!
Pyssel pyssel!

Work in progress

Publicerad 2013-10-17 15:52:57 i Allmänt,

Antibiotikan är igång och jag tar igen mig så mycket som möjligt i skolväg. Pluggar på, och försöker följa med rent visuellt på danslektionerna. Men ibland kan det vara svårt att bara sitta still och inte försöka göra med. På måndag ska jag nog vara på plats igen på riktigt.
 
Idag så har vi repat bra länge inför vårt första lilla sceniska projekt som är på fredag nästa vecka. Om vi blev nå klokare? Ja, lite kanske. Men det behövs slipas på. Work in progress. Big time.
 
För tillfället så är det en gruppredovisning imorgon, muntlig sådan, en annan på måndag, av fysisk kvalitet. En tredje på torsdag nästa vecka, även den muntlig. Ska också hinna skriva några rader och skicka in till vår lärare i afrikansk dans. Sen nästan varje dag nästa vecka så är det rep-tid inför vårt projekt, utöver vanliga lektioner, plus att man ska hinna sy upp kläderna till det. Och så är det en inlämning till fredag v. 44. Och visst ja, examination i musik v. 47 där vi ska ha koreograferat ett eget solo. Och...så fortsätter det så. Så ska nog ta tag i det, typ nu.
 
Och förresten så såg jag Stefan Holm idag, han jobbar på skolan för er som inte visste det. Très cool.

En eftermiddag i skogen

Publicerad 2013-10-13 19:41:22 i Bilder,

Igår på eftermiddagen så traskade jag runt i skogen. Med bra musik i öronen så gick jag och sög in naturens alla färger. Det kändes så otroligt lugnt. Jag blev helt tom, på ett positivt sätt. Inga onödiga tankar, inga onödiga känslor. Bara lugn. Och glad. Jag hade ingen aning om var jag var eller var jag skulle, utan följde bara en liten stig tills jag kände att det blev dags att vända när solen inte längre kunde skymtas i trädtopparna. Terapi för själen. Det var vad det var.
 

Tacopaj!

Publicerad 2013-10-10 22:46:00 i Delicious!,

Idag börjar jag sakterligen bli bättre. Jag har till och från kunnat känna lite lukt och smak, så det firade jag med att göra tacopaj! Supergott och superenkelt. Det här receptet har varit återkommande de senaste åren, så jag tänkte att det är dags att dela med mig av det nu! Jag fick det från början från den här bloggen, som har många bra recept på husmanskost!
 
Så, det behövs alltså:
Till degen:
  • 4-5 dl vetemjöl
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 tsk bakpulver (eller 1 tsk bikarbonat)
  • 1 tsk salt
  • 50 gram margarin (eller smör)
Till fyllningen:
  • 400-500 gram blandfärs
  • 1 påse tacokrydda
  • 1-2 tomater, hackade
  • 1 röd paprika, hackad
  • 1 röd lök, hackad
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl riven ost
  • fefferoni till garnering
Gör såhär: 
Arbeta ihop alla ingredienser till degen. (Ja, den är väldigt kladdig.) Tryck ut den i en smörad pajform. Förgrädda i ugnen på 225°C i ca 10 minuter.
Stek under tiden köttfärsen, häll i kryddpåsen och en skvätt vatten. Sprid ut den över det förgräddade pajskalet. Blanda sedan ihop fyllningen och sprid ut den över köttfärsen. Grädda i ugnen på 225°C i 10-15 minuter, tills pajen fått en fin färg. Blir 4-6 portioner beroende på hur hungrig man är! ;)
 
♥ Bon appétit! 
 
 

And then another he he he he he

Publicerad 2013-10-08 21:50:47 i Allmänt,

Hej hopp, nu har jag ätit nudlar och köttbullar som jag varit sugen på så länge. Kände dock ingen smak överhuvudtaget så passade på att pressa i en massa vitlök och chili. Var och handlade ingefära och citron idag också så nu ska jag göra mig en dunderkur och kolla på Snuten i Hollywood! Sen blir det till att sova. Orkade inte dra mig till skolan idag och lär inte göra det imorgon heller. Har i alla fall lyckats beställa hem en fett awesome halloweendräkt som jag kommer att sitta och vänta som på nålar på nu!
 
Och förresten, så kommer jag hem den 28 oktober! Tjingeling!
 

Dyngförkyld

Publicerad 2013-10-07 21:20:27 i Allmänt,

Fyfasen säger jag bara. Är så in i helvete förkyld. Mina bihålor är så svullna att jag har ont i öronen. Jag är speciellt täppt på ena sidan, där bara sprutar det tårar ut ögat och nässprayen tycks inte göra någon skillnad alls. Men det var ganska väntat ändå. Så mycket som vi tränar varje dag, ute varje helg och inte så mycket sömn... Så det kom som ett brev på posten.
 
Igår så lyckades jag i alla fall både tvätta, laga mat och baka bullar innan jag totaldäckade i sängen innan klockan tolv, fyfasen vad skönt. Jag gjorde linssoppa idag också enligt min mammas recept. Hon är ju inte här, så får vara min egen mamma helt enkelt. Om den blev god vet jag dock inte för jag känner ingen smak överhuvudtaget och har knappt gjort det på hela dagen heller. Såå nu ska jag trösta mig lite med Vänner och göra en tidig kväll. Men först, boka biljetter hem för vecka 44! :D

Klipp klipp

Publicerad 2013-10-01 23:09:00 i Allmänt, Fixar'n,

Vet ni vad? Jag klippte mig idag! Första gången på...jag vet inte hur länge. Det hade hunnit bli riktigt långt, så det var lite sorgligt att se det försvinna, men det behövdes veeerkligen! Sen var jag också på stan och hann köpa lite smågrejer, typ knäskydd. Väldigt behövligt till moderna-lektionerna må jag säga. Dessutom ska vi börja med locking på streeten på fredag, så då kommer jag också behöva dem! Ska bli kul! :D
 
I lördags var det alltså Disney-tema på Bunkern, och jag sydde min egna dräkt! Jag är sjukt stolt över mig själv, sydde allt för HAND och satt hela fucking dagen med den. Från klockan ett till typ klockan halv sju, med en middagspaus på typ 10 minuter inräknat. Dock så var den inte så välgjord eftersom jag var tvungen att stressa så mycket. Så hann inte ta någon ordentlig bild på den och mig i full karaktär innan den började gå sönder mot kvällens slut, men här är en bild på kvarlevorna! (Tänkte ta hem den och fixa den för maskin sen.)
Kan ni se vem kläderna tillhör? Prinsessan Jasmin såklart! :D Det var så komiskt under kvällen när man hälsade på folk och presenterade sig som Jasmin, och varenda en frågade "Vad heter du egentligen?"... "Ööh, Jasmin?" Hahaha! Festen var väldigt rolig, jag fick sjunga lite karaoke, blev bjuden på cider, tog lite väl många shottar, träffade massa roliga människor... Sedan drog vi vidare till en annan fest på campus ett tag innan jag på ostadiga ben bestämde mig för att gå hem runt klockan ett på natten där jag däckade i sängen med lampan tänd och dörren på vid gavel. Ungefär så trött som jag känner mig nu, så jag ska hoppa i säng!
 
Här har ni halvtaskiga före- och efterbilder på håret! Toodles!
 

Om

Min profilbild

Jasmin heter jag, och jag är född 1992. Jag är alldeles lagom svensk med en stor klick iranier. Jag föddes och bor numera också i Umeå med min fantastiska pojkvän! Jag jobbar som danslärare efter att ha pluggat danspedagogprogrammet på Karlstads Universitet. Förmodligen ett av världens bästa jobb, om du frågar mig. Hemma hos mig är ofta radion på. Jag gillar te. Djur. Vänner. Familj. Baka. Spela trummor. Dansa. Laga mat. Pyssla. Shoppa. Träna. Fika. Skratta. Här kan du läsa om det jag gillar. Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela