Tillägnat XUG986

Publicerad 2012-09-20 20:23:00 i Allmänt,

Idag så blev min fina bebis såld! Min fina moped, Vivacity. Under tre år så var du min allra käraste ägodel. Vi åkte över 776 mil tillsammans. Men jag var tvungen att släppa taget. Du mår bättre av att bli använd, än att stå och samla damm.
 
Kanske ser jag dig någon gång igen, ler för mig själv och tänker "där åker ett minne". För det kommer du alltid att vara. Det var bra att du blev såld innan ännu en höst tar slut och du blir ståendes. Sista minuten var det verkligen, vi hade tur allihopa. Som min papps sade, "Det kommer att bli en bra höst". Det kommer det sannerligen.
 
Ha det fint nu! Kör försiktigt!

Matig sallad

Publicerad 2012-09-14 20:08:00 i Delicious!,

Till middag ikväll inspirerades jag av ett recept från boken "Gott & Grönt"!
Jag hade inte så höga förväntningar, eftersom det var väldigt få och simpla ingredienser inblandade. Men det bevisar bara att ordspråket "less is more" faktiskt betyder något, för det blev delicious!
För att laga detta behövs:
  • Potatis
  • Morötter
  • Salt, peppar, olivolja
  • Haricots verts
  • Kycklingfilé
  • Ädelost
  • Röd lök
För vinägretten behövs:
  • Äppelcidervinäger
  • Honung
  • Olivolja
I originalreceptet användes sötpotatis istället för morötter. För ett vegetariskt alternativ är det bara att plocka bort kycklingen. :)

♥ Gör såhär:

Skala och hacka morötter och potatis. Lägg dem i en ugnsform och gnid in dem med salt, peppar och olivolja. Ställ in i ugnen i 15-20 minuter, rör om då och då. Strimla under tiden kycklingfilén och stek med salt, peppar och en skvätt citronsaft. När det är fem minuter kvar av ugnsrostningen, blanda då i haricots vertsen. Låt allt svalna en stund, och blanda sedan i skivad rödlök och smula över ädelosten. Slå sedan över vinägretten.

♥ Bon appétit!

Tadaa!

Publicerad 2012-09-02 01:13:24 i Hemma hos mig,

På en vecka har jag vaknat upp på fyra olika ställen, och då är det inte så konstigt att jag inte riktigt visste var jag var för en sekund när jag vaknade i morse. Men jag var ju i mitt fina rum såklart, där gardinerna även kommit upp nu! :D Så ni vet vad det betyder, dags för de efterlängtade före-och efterbilderna! Håll i hattarna nu! :D

Mitt gamla rum är inte helt omhändertaget ännu om man säger så, men det var det egentligen inte innan heller. Innan låg det resväskor och grejer överallt, och nu ligger svarta sopsäckar med kläder i sängen och lite lampor och annat grejs som ska tas om hand. Så bli inte förskräckta. Mitt gamla rum är ändå inte det viktigaste. :)
 
GAMLA RUMMET
FÖRE  ----------------------------  EFTER
NYA RUMMET
FÖRE  ----------------------------  EFTER
Och lite andra bilder. :)

Fartfylld fredag

Publicerad 2012-09-01 02:08:58 i Allmänt,

Sådärja! Äntligen klar för att sova. När man är ute och flänger sent på nätterna (eller bara ska hem, som jag) så kan man få se mycket. På vägen hem så körde jag förbi en busshållsplats där det stod en polisbil och ett gäng ungdomar som verkat har supit ner sig lite väl mycket.

Sedan när jag kommit till parkeringen hemma och ställt bilen i garaget så ser jag en vilsen hund springa fram och tillbaka på vägen och se allmänt borttappad ut. Så jag bestämde mig för att göra en god gärning och anmäla det till polisen. De sade att de skulle föra en notering. Hoppas att någon hittar hunden så stackarn inte bara springer längre och längre bort.

Visst känns det ganska skönt efter man gjort en god gärning? Jag säger som Mange Makers; känslan när man...! Ja, resten får ni fylla i själva. :)

Om

Min profilbild

Jasmin heter jag, och jag är född 1992. Jag är alldeles lagom svensk med en stor klick iranier. Jag föddes och bor numera också i Umeå med min fantastiska pojkvän! Jag jobbar som danslärare efter att ha pluggat danspedagogprogrammet på Karlstads Universitet. Förmodligen ett av världens bästa jobb, om du frågar mig. Hemma hos mig är ofta radion på. Jag gillar te. Djur. Vänner. Familj. Baka. Spela trummor. Dansa. Laga mat. Pyssla. Shoppa. Träna. Fika. Skratta. Här kan du läsa om det jag gillar. Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela