Länge leve kissmobilen!

Publicerad 2013-12-30 23:53:15 i Allmänt,

Nu är min älskade mobil lagad! Ja, ni minns väl vad som hände med den? Den fungerar precis som den ska nu! Förutom en smärre detalj att det tydligen inte går att göra programuppdeteringar... NÅJA. Och tyvärr så är allt allt allt på mobilen borta. Så har suttit och installerat och donat hela kvällen med att försöka personligifiera den igen. Insåg precis också hur mycket jag älskar Snapchat. Det är fan bäst. På tio dagar hade jag lyckats samla på mig ytterligare 29 snaps sen jag öppnade det sist, som jag nu fick chansen att öppna, lite som små paket på julafton! Men nu får det nog vara. Ska upp klockan fem imorgon och flyga hem till Karlstad igen, så ska nog försöka lägga mig nu. För imorgon blir det PAR-TEYYY!! Och då ska man vara på topp! :D Vi ses nästa år!

Nu håller vi tummarna

Publicerad 2013-12-20 12:32:23 i Allmänt,

1. Lättnaden efter att ha fått öppna 30 snaps som legat och lagrats.
2. Glädjen i att kunna lägga upp en bild på Instagram.
 
Mobilen åkte in på lagning idag. Nu håller vi tummarna att den kommer tillbaka hel, annars blir det en ny i julklapp!

Helgens bravader!

Publicerad 2013-12-18 23:48:00 i Allmänt,

Tidigare idag satt jag på Arlanda och väntade på flyget hem, och tänkte fördriva tiden lite genom att skriva om helgen! Dock så satt jag och surfade alldeles för länge istället för att bara skriva, så använde upp all min gratis surfning. Men nu sitter jag här hemma och kan skriva på!
 
Det har varit den roligaste och mest händelserika helgen på länge måste jag säga! Har haft det huuur fett som helst, och det känns som en perfekt avslutning innan jullov. Hade jag haft en fungerande smartphone så hade det bara sprutat bilder ur mitt instagramflöde kan jag säga, insta-nörd som jag är. Det gör lite ont i min själ att inte kunna ta några bilder. Så nu har jag fått sno lite bilder från andra för att lägga upp här, bl.a. även från tidningsartiklar vad gäller fredagens Eldkonst! :) Det gick hur bra som helst, och jag kan inte skriva om allt, för det skulle bli alldeles för långt. Jag kan bara säga att det var en mäktig upplevele som jag förhoppningsvis kommer att minnas för resten av livet! Jag hittade ett kort inslag som sammanfattar kvällen. Här kan ni se det! Här får ni även lite bilder!
Fjärde och sista skulpturen som sattes i brand, där vi alla dansade tillsammans.
Fågel Fenix, som min grupp dansade framför!
Publiken jublade när slutklämmen sattes med fyrverkerier!
Vår grupps smink i tema fågel för att matcha statyn. Frida, jag och Johanna (+ Hampus och Emilia).
Caroline, Isabell, Linnéa, Kajsa och Sussie inledde med den första statyn.
 
I lördags så var det julklappsshopping för hela slanten, sen en powernap innan årets sista campusfest drog igång! Johanna och Hampus + syster kom till vår korridor och förfestade med mig, Rasmus, Wille och Yehia. Vi drog igång ganska sent men hade det huur kul som helst! Partade på, och sprang sedan vidare till julfesten, där jag insåg hur många utbytesstudenter jag lärt känna under året. Känns sorligt att det är så många jag troligtvis aldrig kommer träffa igen... Som tappra soldater, stupade jag och Johanna i säng runt fem på morgonen.
Vi byggde torn!
 
När vi sedan vaknade strax innan tolv, så insåg jag i panik att några från klassen skulle komma över inom en timme eftersom jag bjudit över alla på julbak! Så det var bara att hoppa upp, äta, städa i köket och duscha. Och OJ, så mycket bättre det kändes då. Ronja, Isabel och Frida kom över, och vi hade det hur mysigt som helst. Hampus var även med på ett hörn. Vi bakade pepparkakor, nutellafudge och lussebullar, beställde pizza och kollade på skräckfilm. En heldag helt enkelt, och det var så himla himla mysigt att jag var tvungen att påpeka det högt flera gånger, haha!
I full färd med att forma pepparkakor!
Krystyrtajm! Ja... det finns några snuskiga pepparkakor.
YÄÄH!
 
Efter baket sov Johanna över en natt till, och vi båda sov som gudar, trötta efter helgens bravader. Jag har verkligen varit helt slut hela veckan, både i kroppen och hjärnan. Jag sov hela tågresan, flygresan och dessutom även en stund på Arlanda idag, men blev inte så mycket piggare för det. Det ska bli skönt att få jullov nu och vila och äta all god julmat för att ta tag i det nya året med nya krafter! Puss på er!

Redhead

Publicerad 2013-12-12 00:16:00 i Moi,

Hola! Idag var jag och bokade tid hos frisören lite spontant. Jag valsade in med träningskläder först, och det hade känts skämmigt att sitta och bli stylad svettig och i mjukisbyxor, men jag hann åka hem en sväng och ta en snabbdusch och byta om. Allt var så jäkla fancy därinne. Det luktade massa parfym och krämer som var så fint uppradade på glashyllor, det hängde massa designersmycken överallt, och de som jobbade där var otroligt piffiga. I stället för att få en vanlig tidning att bläddra i under besöket så fick jag en iPad att sitta och knappa på. Och stolen man satt i när de tvättade håret var ingen vanlig stol, nejnej, det var en frickin' massagestol! Trots allt det här fancy så var hon ändå tvungen att färga om håret två gånger...! För första gången färgade hon inte tillräckligt långt, så det ynka blonda som jag hade kvar i håret färgades inte, och dessutom blev det ljusrött, och inte mahogny som jag ville ha. Så en omgång till, och över två timmar senare så blev det mycket bättre! Är riktigt nöjd faktiskt! Diskret, men ändå en fräsch förändring. :) Kommer matcha min nyårsklänning riktigt bra nu!
Röd dip dye.

Välkommen tillbaka!

Publicerad 2013-12-09 20:46:37 i Allmänt,

En lite kul grej förresten... Har inte slagit på min mobil på ca tre veckor för att låta den vila och se om den mår bättre (märker dock ingen skillnad från när jag lämnade den sist tyvärr...). När jag nu slog på den igen så har jag fått 22 snaps, 15 nya uppdateringar, och ett tiotal spelpåminnelser och Instagram-kommentarer. Fantastiskt hur mycket strunt man missar här i världen utan en fungerande smartphone.
 
Nu när skrothögen ändå är igång ska jag försöka passa på att lägga över alla värdefulla filer och skriva ned telefonnummer innan den blir okontaktbar igen.

Press

Publicerad 2013-12-09 20:11:18 i Allmänt,

Jag vet inte var det kom ifrån, och jag vet inte vad det är, men jag vet att något som inte får hända har hänt; jag har skadat mig. Jag kände av det redan när jag klev upp ur sängen igår morse, och sen har det bara blivit värre. Mitt knä har fuckat sig rejält, och har nu också börjat svälla upp lite. Det går inte att hoppa, sträcka ut helt, vrida eller lägga större vikt på. Jag ska försöka få tag på en akut tid hos sjukgymnasten för att se om det är något allvarligt, typ korsbandet, eller om det bara är en överansträngning från all press. Jag vill så gärna repa nu när vi verkligen behöver det, men samtidigt måste jag spara mig till på fredag. För jag SKA vara med på föreställningen, om det så betyder att jag kommer ligga på marken och gråta och behöva bäras in på bår efteråt.
 
Idag köpte jag i alla fall underställsbyxor, en fleecetröja med hög krage och extra fingervantar. Ska man rulla runt i snön måste man ju packa på sig en del!

Konstnärligt projekt

Publicerad 2013-12-08 23:06:00 i Allmänt,

Som jag berättade lite kort förut så läser vi för tillfället en kurs som heter "konstnärligt projekt", som är en kurs på  3,5hp. Detta innebär att vi elever självständigt får jobba med att skapa och koreografera dans för en scenisk föreställning som ska visas upp fredag den 13:e december, d.v.s. på lucia. Projektet, som heter Eldkonst och lockar flera tusen besökare varje gång, har hållt på i 12 år. Detta är alltså stort. Och VI får vara en del av det! Det känns helt fantastiskt! Och ganska sjukt faktiskt. Vi har jobbat stenhårt hela förra veckan, och ska jobba lika hårt den här veckan så att det blir så bra som möjligt på själva föreställningsdagen.
 
I det stora hela kan jag förklara det som att det är ett samarbete mellan Karlstads kommun, Karlstads universitet och Värmlands museum, som tillsammans skapar dans, komponerar musik, designar och bygger skulpturer och mycket mer! Vår uppgift är att dansa runt en stor brinnande skulptur i x minuter, tills skulpturen brunnit upp. Klassen är uppdelad i tre grupper som tillsammans koreograferat varsin dans till varsin eldskulptur (som innovations- och designingenjörsprogrammet skapat) och till varsin låt. Sedan finns en fjärde staty och låt, där en av våra ansvarande lärare gjort en mash-up på alla gruppers koreografier som vi sedan avslutningsvis dansar tillsammans. För att läsa mer om projektet kan ni klicka här!
 
Jag är otroligt nöjd med vår grupps koreografi, och det har varit helt fantastiskt att få jobba på det här sättet! Jag har lärt mig så oerhört mycket och är sjukt peppad på att visa upp det! Det ska vara pressvisning på onsdag, jag är dock inte säker på om det blir så mycket mer dokumentation än så, men jag ska hålla ögon och öron öppna för att försöka lägga upp något här åt er som är intresserade av att veta mer!
 
Såhär ser det ut där vi ska dansa! Publiken kommer att börja vandra från den gröna pricken med siffran 1, där dans och lärande håller till, och följer sedan den gula linjen som utgörs av marshaller, där andra dansare håller till på vägen, för att slutligen komma fram till oss. 
Den gröna ellipsen med siffran 5 är alltså där vår klass ska hålla till. De röda prickarna är eldskulpturerna som tänds på en och en.
 
 Såhär ser årets poster ut! Temat för i år är "Berättelsen, Upptäckten, Kulturen".

Good enough

Publicerad 2013-12-03 22:08:04 i Moi,

Blev lite less idag och bestämde mig för att klippa luggen helt själv för första gången i mitt liv. Good enough.
 

Om

Min profilbild

Jasmin heter jag, och jag är född 1992. Jag är alldeles lagom svensk med en stor klick iranier. Jag föddes och bor numera också i Umeå med min fantastiska pojkvän! Jag jobbar som danslärare efter att ha pluggat danspedagogprogrammet på Karlstads Universitet. Förmodligen ett av världens bästa jobb, om du frågar mig. Hemma hos mig är ofta radion på. Jag gillar te. Djur. Vänner. Familj. Baka. Spela trummor. Dansa. Laga mat. Pyssla. Shoppa. Träna. Fika. Skratta. Här kan du läsa om det jag gillar. Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela