Ibland måste man blunda.

Publicerad 2016-07-17 23:18:56 i Allmänt,

Hej igen! Det tog mig ungefär en vecka att börja flyttpacka. Inte för att jag direkt känner för att jag har tid att bara hänga runt, utan mest för att jag inte ärligt talat vet var tiden tar vägen! Vips så är det kväll. Som nu! Whattafaack liksom. Packat typ... en halv kartong idag. Jag är otroligt spänd på att flytta dock, jag tycker det ska bli jättekul och jag är faktiskt redo att lämna Karlstad. Även om jag också tycker det är otroligt sorligt förstås, och läskigt för den delen, att börja på ett helt nytt kapitel.
 
Apropå nytt kapitel, så önskar jag ibland att jag kunde dela upp mig själv i två personer som kunde gå åt varsitt håll. Å ena sidan vill jag bara dansa hela mitt liv. Dansa, dansa, dansa, dansa! Resten av livet! Gå på massa olika dansutbildningar och dansa mig jorden runt. Tills min kropp inte klarar mer. Å andra sidan har jag min barndomsdröm - veterinär. Som är en 5,5 år lång utbildning. Fem och ett halvt år av slit, stillasittande plugg, minimal fritid och höga CSN-lån. Om jag ens klarar utbildningen. Men belöningen att få jobba och hjälpa djur, kanske över hela världen, kommer nog att vara värt det. Nackdelen är dock att efter jag studerat så kommer mitt unga vuxna liv att vara slut. Kommer jag verkligen ha hunnit göra allt jag vill innan det?
 
Igårnatt satt jag och tittade upp på himlen. Andades in kvällsluften. Solen var på väg upp, det syntes på himlen som börjat ljusna på ena sidan, och molnen som skiftade i olika blågråa nyanser. Flöt sakta förbi. Vi såg nyligen filmen Pocahontas, en av mina Disneyfavoriter. Som har så mycket fina budskap. Värna om djur, natur och din nästa. Vi är alla medmänniskor och ska leva i symbios med planeten. Mitt i det här kunde jag inte låta bli att fälla en tår. Så mycket som gått och fortfarande går i spillo på grund av människans dumhet och girighet. Jag började tänka på hur vacker vår planet är och hur hemska vi människor är. Djur som utplånas. Sopor som samlas i hög på hög i fattiga länder, som måste ta vår skit bara för att vi har råd att dumpa dem någon annanstans och för att "de ändå redan har det dåligt, så varför ska vi få det sämre?". Krig, mord, mobbing, våldtäkt. Världen är en hemsk plats. Det är klart att man vill blunda. Och ibland måste man det, skulle vi annars fortsätta att skaffa barn om vi alltid tittade? Ibland måste man blunda för sin egen sundhet. Men ibland kan det också vara bra att titta, för man ska inte vara naiv. Man ska se världen för vad den är. Kanske gråta en skvätt. För det är först när man ser felen som man kan göra något åt dem. Men man ska heller inte glömma bort att alltid se det goda i människor, det gör jag. Ibland händer det att jag förlorar på det, men oftast får jag mycket tillbaka.

3 veckor till avfärd!

Publicerad 2016-07-09 23:58:00 i Allmänt,

HÄJ! De senaste två veckorna har jag jobbat på dansläger och det har varit både roligt och givande samtidigt som det också varit en otrolig prövning, både av mig som person och i min pedagogroll. En utmärkt erfarenhet att ha med sig helt enkelt! Jag har också märkt att det här jobbet passar mig väldigt bra, för jag har fått vara kreativ och utmanat mig att komma på nya lekar och övningar varje dag. Ibland har jag improviserat arslet av mig när jag märkt att det varit mycket tid över eller om jag ser att de behöver träna på något. Och det har gått hur bra som helst!
 
Under de här två veckorna har jag skrikit rätt mycket, både av negativa och positiva skäl, och både på och utanför jobbet. Det är först nu, två dagar efter min sista jobbdag som halsen börjar bli återställd. Känns inte sådär superbra och jag ska ha det här jobbet i 40 år till. Så att använda rösten rätt är nog något jag får träna på. Under första veckan hade jag en grupp med 6-8-åringar under förmiddagen och en annan grupp med 8-10-åringar under eftermiddagen. Skillnaderna på koncentrationsnivån och "lydnaden" de två grupperna emellan har varit mer märkbar än jag trodde och det blev inte bättre av att en kille i den yngre gruppen alltid skulle synas, höras och göra precis tvärtom, alternativt alltid gå för långt och störa alla andra. Under andra veckan var det en grupp med 11-15-åringar och det blev betydligt mer lätthanterligt. Det är första gången jag undervisar lite äldre elever och om jag fick välja skulle jag nog hålla mig till det. De hänger med på ett helt annat sätt och vill faktiskt dansa! Det låter konstigt, men de yngre eleverna vill leka istället och tycker oftast att koreografierna och det som är "dansigt" är det tråkigaste. Under veckans slut har alla elever fått diplom och blivit bjudna på Piggelin, en succée!
 
Under veckan som varit har också bästa bror och hans tjej hälsat på! Vi har bland annat besökt Putte I Parken, ätit god mat (premiärtur på KFC!!) och spelat biljard. Dagarna gick alldeles för snabbt och sen flög de iväg igen.
 
Nu i helgen så är jag och Max hos hans mamma ute på landet. Det känns skönt att fortsätta på ledigheten några veckor till. Nackdelen är ju att man blir uppäten av mygg när man är här ute, som tycks ploppa upp från ingenstans och massattackera likt Walking Dead-zombies. När vi kommer hem igen är det bara till att börja flyttpacka, för om mindre än tre veckor bär det av mot Umeå! Skål på den!

Om

Min profilbild

Jasmin heter jag, och jag är född 1992. Jag är alldeles lagom svensk med en stor klick iranier. Jag föddes och bor numera också i Umeå med min fantastiska pojkvän! Jag jobbar som danslärare efter att ha pluggat danspedagogprogrammet på Karlstads Universitet. Förmodligen ett av världens bästa jobb, om du frågar mig. Hemma hos mig är ofta radion på. Jag gillar te. Djur. Vänner. Familj. Baka. Spela trummor. Dansa. Laga mat. Pyssla. Shoppa. Träna. Fika. Skratta. Här kan du läsa om det jag gillar. Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela