Holy crap

Publicerad 2012-07-31 15:32:52 i Allmänt,

Ett av mina pågående projekt som jag börjat med sedan jag kom hem igen (för exakt tre veckor sedan idag btw) är att byta rum, i och med den nya starten på livet. Eftersom broder min inte längre bor här, och hans rum är större, har fler hyllor och TV(!!) så kändes det ju rätt logiskt att byta. Och oroa er inte folkens, den här gången kom jag ihåg att ta "före-bilder" på rummen! :D Så när allt är klart ska ni allt få se hur jag slitet arslet av mig!

En del som hör till detta arbete är att rensa mina garderober på kläder. Jag kändes ärligt talat inte som att det var så längesen, men jag har nog fel. För i skräckblandad förtjusning lyckades jag fylla en hel svart sopsäck med tjocktröjor och dylikt på några minuter. Och det blev inte bättre när jag plockade fram hela hyllan med t-shirts. Holy crap säger jag bara...
Fem högar t-shirts...plus några till som fortfarande ligger utspridda i mina fyra resväskor som jag ännu inte packat upp. Bra där, Jasmin!

Vad betyder det?

Publicerad 2012-07-24 11:49:14 i Gros bisous,

För er som inte är flitiga google-användare eller helt enkelt inte ställt er frågan så tänkte jag förklara bloggens namn; gros bisous.

Som många av er säkert vet, men kanske inte alla, så hälsar man och säger hejdå i Frankrike genom att ge kindpussar. Det kan i Sverige bytas ut mot en handskakning eller en kram beroende på vem det är man möter. I Frankrike kindpussar man dock alla. Det spelar ingen roll om det är din bästa vän, eller din kusins mans bror som du aldrig träffat förut. Ett undantag är i arbetssammanhang; du går inte fram och "pussas" med din chef o.s.v. Hur många pussar man utbyter och på vilken kind man börjar är olika beroende på var i landet man befinner sig. 

Kindpussar kallas på franska "bisous", och används nästan alltid för att avsluta ett meddelande eller ett telefonsamtal. Precis som man på svenska säger "puss" eller "kram". Ordet "gros" uttrycker bara att det är stora pussar.

En annan version är "grosses bises", som i stort sett betyder samma sak, men inte är lika vanligt att man hör/skriver.

Gros bisous = stora pussar

Het pastasås med räkor

Publicerad 2012-07-23 11:30:53 i Delicious!,

Häromdagen så tänkte jag försöka improvisera fram någon slags middag. Jag tänkte att "hur svårt kan det vara egentligen?", och det var det faktiskt inte heller! Bara man tror på sig själv och använder fantasin så går det.

Jag gjorde en het pastasås med räkor, och jag blev så otroligt nöjd med den att jag tänkte dela med mig av receptet! :) 
 
För 3 portioner eller 1 portion + två matlådor behöver du:

- 700 g räkor med skal 

1/2 tsk gurkmeja

- 1/2 tsk koriander

1/2 tsk cayennepeppar

- 1/2 tsk paprikapulver

- 1 gul lök

3 små vitlöksklyftor

- 1 röd chili

- 1/2 purjolök

- 1 tsk färsk riven ingefära

- 1/2 dl pastagrädde

- 1 dl crème fraiche

- 1 dl hönsbuljong

250 g (1 paket) ekologisk färsk fullkornspasta

 

Gör såhär:

Skala räkorna. Hacka den gula löken, chilin och purjolöken. Fräs detta, tillsammans med kryddorna, i olivolja. Pressa i vitlöken och häll över den rivna ingefäran. Sänk värmen när grönsakerna blivit mjuka och häll i pastagrädde, crème fraiche och hönsbuljong. Under tiden det puttrar, koka upp pastan tills den är al dente. Häll sedan över pastan tillsammans med såsen, och till sist räkorna. Räkorna ska bara värmas (annars blir de gummiaktiga). Klart att servera!

D-E-L-icious!

Ursäkta röran, vi bygger om!

Publicerad 2012-07-21 18:21:36 i Allmänt,

Eftersom den här bloggen är sprillans ny så ser den lite risig ut. Jag har väldigt många livsprojekt på gång just nu, och jobbar mycket med att bara få vara. Så jag får se hur lång tid det tar innan allt är fixat här, men jag ska försöka göra om den så snart som möjligt. Det är ju en del pyssel som krävs. Håll till godo. :) 

//Jasmin mitt i middagen

Au pair-året

Publicerad 2012-07-21 18:07:32 i Au pair,

Från september 2011 till juli 2012 så bodde och jobbade jag som au pair i en liten stad i Frankrike. Allt om detta kan ni läsa i min gamla blogg! För att komma till den klickar ni här.

Om

Min profilbild

Jasmin heter jag, och jag är född 1992. Jag är alldeles lagom svensk med en stor klick iranier. Jag föddes och bor numera också i Umeå med min fantastiska pojkvän! Jag jobbar som danslärare efter att ha pluggat danspedagogprogrammet på Karlstads Universitet. Förmodligen ett av världens bästa jobb, om du frågar mig. Hemma hos mig är ofta radion på. Jag gillar te. Djur. Vänner. Familj. Baka. Spela trummor. Dansa. Laga mat. Pyssla. Shoppa. Träna. Fika. Skratta. Här kan du läsa om det jag gillar. Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela