Campusfest

Publicerad 2014-05-24 16:54:00 i Allmänt, Press Play,

Ikväll är det typ årets största fest - campusfesten! Ja, det är ju alltid fest på campus, men det här är den sista, och riktigt stora för i år. Det sägs att det ska spöregna, och eftersom det är en stor utomhusfest så får vi se hur det blir... MEN JAG ÄR TAGGAD!! Först mys hos Frida och lite förfest, sen kör vi!
 
Här har ni lite sköna vibes tillägnat denna lördag!
 
 

22:a Maj

Publicerad 2014-05-23 00:02:00 i Allmänt, Bilder, Moi,

Idag blev det en dag på stranden och ett dopp i det blå! Japp, 22:a fucking maj och man kan bada. Det var typ inte ens kallt i vattnet!? Det verkar som om jag snarare flyttat till andra sidan jorden än andra sidan Sverige. Det var härliga 26 grader i skuggan idag. Helt fantastiskt!
 
Imorgon har vi vår sista examination. Det är ett evenemang som kallas Dansexpo som äger rum på Stora Torget, dvs mitt i cetrum. Där får all slags dans i Värmland visa upp sig, och vi ska bland annat visa upp en koreografi som vi själva gjort i två olika grupper. Är faktiskt riktigt nöjd med den! Önskar jag kunde lägga upp den här. Sedan har vi även en dans som vår modern- och nutida danslärare gjort för oss! Ska bli kul! Men lite nervös är jag ändå... Jag menar, mitt på torget!?

Speedy Gonzales

Publicerad 2014-05-19 21:48:00 i Allmänt, Moi,

Det här har varit en bra dag. Det var jäkligt svårt att slita sig från sängen imorse, men väl i skolan så kom jag igång! Vi har så gott som vanligt schema den här veckan. Jätteskönt men konstigt eftersom vi har examinerats färdigt i nästan allt. Vi hade i alla fall balett på morgonen och det kändes verkligen hur snabbt man tappar muskler osv. Helt sjukt. Men sååå skönt. Balett alltså. Love it. Efter lunch hade vi sen examination i musik, och det kändes bra! Blev godkänd. :)
 
När jag kom hem sen kände jag mig lite rastlös. Ni vet när man vet att man måste plugga men undviker det för glatta livet och gör typ allt annat som inte är prio ett. Så när Yehia och Wille frågade om jag ville med och gymma var jag lite peppad ändå, men kunde inte bestämma mig. Så efter de gått så bestämde jag mig för att gå ut och springa istället! Det blev en springtur på strax över 20 minuter, och på vägen hem tänkte jag att jag kunde gå förbi gymmet och säga hej till grabbarna. Och hux flux så fastnade jag där och tränade lite mage tillsammans med dem, sen en lång stretch medan de gick och duschade. Så nu är ångesten borta efter helgens frosseri med Shirin! Hahah, vi är så sjuka på att hetsa varann när det gäller mat alltså... Men ibland så måste man ha såna perioder.
 
Nä, nu har jag undviket plugget tillräckligt länge. Dags att ta tag i saken. Här har ni lite bilder på min dagsform tills vi ses nästa gång! Mvh /Speedy Gonzales

Justin Timberlake

Publicerad 2014-05-12 15:48:00 i Allmänt, Fotat, På resande fot,

Idag är femte dagen i rad som jag är ledig, men jag har inte fått något direkt vettigt gjort alls. Inte pluggat, inte handlat och inte städat. Men andra saker har minsann blivit gjorda! Minitrippen till Stockholm är nog det bästa jag varit med om på länge. Tyvärr blev det ingen Streetstar (för dyrt och för lite tid) men Justin Timberlake var HELT FANTASTISK! Vi stod längst fram på vår sektion. Jag kan inte ens beskriva hur bra det var. Vilken artist. Äkta talang! Hela sceneriet var grymt bra med alla ljuseffekter, projektioner i bakgrunden osv... Och hans band, The Tennessee Kids, otroligt begåvade. Älskade trumsolot. Plus massor med själfull dans och en röst som träffar en rakt i hjärtat. Bästa konserten jag varit på! Han öppnade hela grejen med Pusher Love Girl, första låten på The 20/20 Experience-albumet. Det hela avslutades sedan med en energifylld Sexy Back och slutligen en obeskrivligt känsloladdad Mirrors. Jag blev så tagen av stunden att jag faktiskt började gråta precis i slutet. Så jävla fint.
 
Imorgon är det antagningsprov för danspedagogprogrammet. Jag är ganska nervös, men det känns skönt att redan ha gått här ett år så man känner lärarna. Så ska förbereda mig mentalt inför det, bunkra upp med lite gotti, kurera lite och helt enkelt andas. Önska mig lycka till!
 
Här har ni lite bilder från helgen (handsome alert)!
 

På vift!

Publicerad 2014-05-09 17:48:18 i Allmänt,

Två dagars vila, och sedan är vi iväg igen! Imorgon tar jag och Ronja tåget till Stockholm för att möta upp Johanna som åkte redan imorse. Och vad ska vi göra där då? Jo, först blir det Streetstar i ett par timmar för att ladda upp inför helgens höjdpunkt - JUSTIN TIMBERLAKE!! Kommer bli så jääkla stort. ÄR TAGGAD TILL TÄNDERNA! Hoppas att förkylningen släpper ytterligare tills dess så jag känner mig lite mer som en människa. Det är så jävla värt att bo så nära till allt. Hinner med en massa grejer och är knappt borta ett dygn hemifrån. FETT!!
 
Om ett tag så ska jag iväg till Isabel med Ronja och Frida och göra middag, kolla på film och mysa. Kommer bli gött! Så puss o hej på er, uppdatering om helgen kommer sen!

Finito!

Publicerad 2014-05-08 00:32:54 i Allmänt,

Så var det sista gången vi dansade Våroffer... Och tack och lov för det, för hade jag kunnat sova resten av veckan så hade jag gjort det. Så utmattande alltså, både psykiskt och fysiskt.
 
Imorse var jag verkligen heeelt förstörd när jag vaknade. Skippade uppvärmningen och första genrepet och makerade bara andra gången. Då fick jag dock se hela föreställningen som var mycket bättre än jag tänkt mig. Efter lunch mådde jag bättre, och med lite alvedon och nässpray gick det faktiskt riktigt bra till båda föreställningarna! Jag är nöjd över det jag presterat idag, och det tror jag alla andra är också. Vi fick även se Dans o Lärandes projekt "Danslådan" som var riktigt bra! Skönt att få skratta lite och slappna av mellan föreställningarna. Nu är det bara inlämningen som ska in imorgon, sen musikexamination, en till skriftlig inlämning och Dansexpo. And then, finito!
 
Med te, choklad, Sex and the City och massage från fin pojkvän så säger jag godnatt!

Våroffer - remixed

Publicerad 2014-05-06 22:58:00 i Allmänt, DANCE!DANCE!DANCE!,

Imorgon smäller det, för då ska vi visa upp vårt slutprojekt som vi jobbat stenhårt med från 8.30 till 17.00 varje dag den senaste veckan! Helt ärligt så känner jag mig inte så laddad, för jag hade kunnat må bättre... Åkte på en förkylning idag, så har känt mig allmänt hängig och helt slut i kroppen. Sen blir det inte lättare med diverse skador. Dessutom är föreställningen väldigt mörk och ångestfylld, så det är tungt att sitta och framkalla massa känslor hela dagarna. Man känner sig helt dränerad på livslust när man går hem för dagen. Dock så börjar mycket falla på plats. Även om jag var lite negativ till konceptet och upplägget av föreställningen från början så börjar jag gilla den mer och mer. Men som sagt, det är inga lätta grejer vi pratar om.
 
Originaluppsättningen är en balett och gjordes 1913 av Vaslav Nijinsky. Under premiären utbröt kaos bland publiken. Mycket för att det var naket på scenen, men också för att verket var något före sin tid. Det blev alltså en flopp. Men alltefter åren gått har fler och fler koreografer tagit sig an verket och gjort om det. Så idag finns det väldigt många olika versioner av Våroffer (The Rite of Spring). Det vi ska visa upp är alltså en remix av några av de mest kända versionerna, som vår koreograf och lärare satt ihop åt oss! Så önska oss lycka till imorgon! Nu ska jag bums i säng och försöka piggna till tills imorgon!

Om

Min profilbild

Jasmin heter jag, och jag är född 1992. Jag är alldeles lagom svensk med en stor klick iranier. Jag föddes och bor numera också i Umeå med min fantastiska pojkvän! Jag jobbar som danslärare efter att ha pluggat danspedagogprogrammet på Karlstads Universitet. Förmodligen ett av världens bästa jobb, om du frågar mig. Hemma hos mig är ofta radion på. Jag gillar te. Djur. Vänner. Familj. Baka. Spela trummor. Dansa. Laga mat. Pyssla. Shoppa. Träna. Fika. Skratta. Här kan du läsa om det jag gillar. Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela