Torsdag - måndag

Publicerad 2015-09-28 23:26:29 i Allmänt, Bilder, Moi,

Go'kväll! Har velat skriva hela veckoslutet men har liksom inte hunnit! Det är alltid massa saker på gång à la Jasmins liv så jag hinner knappt med själv haha! Nu stolpar jag upp dagarna lite tråkigt bara så att jag inte ska sväva iväg och skriva en hel uppsats om varje dag (vilket jag lär göra iaf). Så!
Torsdag
Som sagt så var P3 förbi i Karlstad och vi var på plats, såklart! Det slutade med att jag inte såg några artister alls utan bara köttade loss på dansgolvet i TVÅ timmar. Men det var så jäääääkla kul! Bästa kvällen jag haft på länge, helt ärligt! Vi bildade en ring och några snubbar som var lite danssugna joinade oss. Sen turades alla om att gå in i mitten och göra sina moves, och ibland kunde någon haka på eller svara på den andras moves. Så fett alltså, det kan bli svårt att toppa en sån utekväll! Plus att de hade snuskdisco på toaletterna vilket var typ en av de bästa sakerna jag sett?! Röda lampor, sliskig pop/partymusik och dildos som slängdes runt överallt. Sjukt med röj.
Fredag
Lektioner som vanligt i skolan, min kropp var all over the place efter gårdagens bravader men humöret var inte sämre för det! Däremot var jag helt död mot kvällens slut, vilket spenderades med American Psycho och choklad.
Lördag
Sofie i korridoren hade några vänner över och vi gick på en jättemysig matmarknad under dagen med strålande sol. Senare begav jag mig mot Kulting för att hänga och förfesta lite innan utgång där jag mötte upp Sofie och hennes kompisar igen plus Johanna och massa annat trevligt folk! Det blev en bra kväll, men efter torsdagens utgång var jag inte alls lika övertygad... Jag känner att jag typ förevigt kommer att jämföra varje utekväll med den kvällen nu.
Matmarknad!
Party outfits 1 & 2!
Söndag
Mådde oförskämt bra under dagen och lyckades efter en stadig brunch att städa, tvätta och ha korridorshäng med tv-spel! Det blev en jättemysig dag verkligen.
Måndag
Trött, jävulskt trött. Cirka fem timmars sömn efter att ha gått upp och tittat på den omtalade blodmånen! Men jag kämpade mig upp till skolan och fick sen reda på att den enda lektionen vi skulle haft idag var inställd. Men jag gick ändå och fick vara med på både dans60s nutidaklass och ettornas balett. Jättehärligt! Mot eftermiddagen hade jag sedan rep med Kulting där vi har planerat in ett spex till vår sittning som är på lördag! Det var verkligen jättekul och de var såå himla duktiga! Kände att jag verkligen njöt av att undervisa vuxna människor för en gångs skull... Är peppad inför lördag, men nu är jag helt död. Så nu åker tekoppen ner och sen blir det natta! Ajöken!
 
P.S. Genomgående tema för fredagens träningskläder var tydligen "50 shades of grey"...

P3

Publicerad 2015-09-24 16:57:31 i Allmänt,

Imorse var Sveriges bästa radioprogram här - nämligen Morgonpasset i P3! Japp! De satt på ett av caféteriorna på universitetet och sände, så jag gick förbi imorse innan lektionen och blev lite starstrucked. Sen ikväll sänder de även från Nöjesfabriken där det kommer att vara massa artister och annat kul! Jag ska bara göra mig i ordning och sen börja röra mig mot förfesten. :) Eftersom det är torsdag och vi har lektioner som vanligt imorgon så räknar jag dock med en lugn kväll. Men man vet ju aldrig... Det var allt för mig! Hej hopp, slut på meddelandet!

Myslördag

Publicerad 2015-09-19 22:09:40 i Allmänt, DANCE!DANCE!DANCE!,

Klockan är 21.54, det är lördag kväll och här sitter jag och har precis tvättat bort sminket, tagit på mig myskläder och ska vispa grädde till min kladdkaka. Samma tid för en vecka sen var det fullt pådrag med drinkar, lekar, maxat med smink, klänning och klackar. Så olika det kan vara från helg till helg.
 
Igår var det Kulturnatten här i Karlstad och vi på danspedagogprogrammet fick vara med på ett hörn! Vi visade upp barndansföreställningen "Jorden runt" och det blev mycket lyckat! Vi har haft det så roligt när vi repat de senaste veckorna så det känns faktiskt lite trist att det är slut nu... Det är alltid kul att ha projekt igång! Efter att vi gjort vårt gick vi senare på kvällen och kollade på en annan dansföreställning som bara var sååå braa! Även om jag VET att jag är duktig så kan jag inte låta bli att jämföra mig med dem som var med och tänka att jag kanske inte är så bra trots allt... Men sånt får man skaka av sig och helt enkelt vända till att njuta och bli inspirerad av istället!
 
Imorgon ska jag försöka ta mig ner till skolan och planera nästa veckas jobb och dansa lite själv, det ska bli skönt att bara få vara i kroppen en stund och andas. Men nu vidare till lördagsmyset, ha det så fint alla! ♥
Barnens kulturnatt Kulturknatta och "Jorden runt". Medverkande var Frida, Ida, Line, Sofie och jag!

Tills döden skiljer oss åt

Publicerad 2015-09-16 00:15:47 i Allmänt, DANCE!DANCE!DANCE!, Moi,

Jag pratar om dans, jag studerar dans, jag tänker på dans, jag drömmer om dans, jag analyserar dans, jag tittar på dans, jag lever och andas dans. Jag är en dansare.
 
Det kan vara svårt för mig att föreställa mig hur en människa som inte dansar lever, fungerar, tänker och rör sig när så mycket tid av mitt vakna (och sovande) liv går åt till dans. Varje dag jag går ut ur danssalen så är jag tacksam för det jag får tillbringa mina dagar med. Jag klappar mig själv på kroppen och är tacksam att jag har den och att den håller. Så tacksam över att min fria och kreativa själ får ta plats i ett rum med människor som brinner för samma sak. Dansen är en så stor del av mitt liv, och att försöka ta bort den är som att ta bort en del av mig själv. Förhoppningsvis ska vi, dansen och jag, gå hand i hand tills döden skiljer oss åt.
"Movement is one of man's languages and as such it must be consciously mastered." 
- Rudolf Laban

1 av 10

Publicerad 2015-09-11 00:08:00 i Allmänt,

Igår hade jag min första lektion av tio tillsammans med min första egna dansgrupp! Det skulle egentligen ha varit tre grupper jag skulle undervisat men det var för få anmälda i de andra två grupperna så de blev helt enkelt inte av. Jag tycker det är väldigt synd eftersom de var lite äldre, vilket jag inte jobbat så mycket med förut! Gruppen jag hade igår var i alla fall suuuperfin! Jag var helt i extas när lektionen var slut, och det var nog barnen med! Och för första gången i världshistorien typ så räckte lektionsplaneringen hela tiden ut. Victory. Jag ser framemot nästa vecka och hoppas att den goda stämningen och ordningen håller i sig!
 
Idag har det varit en märklig dag. Sovmorgon, torsdag. Men ändå så trött i kroppen. Inget fokus och kroppskontroll idag och det pendlade mellan fniss och flum till frustration med gråten i halsen. Men det är väl ungefär så en dansares liv fungerar. Två perfekta piruetter en dag, knappt en piruett nästa.
 
Imorgon är det årets största fest typ - Välkomstfesten - som markerar slutet på nollningsperioden. Vi ska förfesta med klassen och jag är så jäkla taggad!! Vi ska äta pizza och marängsviss, dricka massa drinkar och spela spel. Det kommer verkligen bli hur bra som helst tror jag! Sen blir det bakishäng hela helgen med både korridoren och min studentförening Kulting! Men nu sängen, peace out jao!

Sundayfunday

Publicerad 2015-09-06 23:01:00 i Allmänt, Hemma hos mig,

Hej! Här sitter jag och bloggar och dricker O'boy med sugrör. Det har varit en sjukt bra helg. Party på fredag, mys och brunch på lördag plus en jättemysig filmkväll med några i korridoren på kvällen! Idag har jag varit till skolan och nästan planerat färdigt allt inför lektionerna jag ska ha på onsdag! Sen åkte jag och handlade efter det men råkade missa sista bussen från affären så jag fick gå till universitetet för att ta bussen hem därifrån. Det var gaanska tungt kan jag säga. Men hey, fick ett rätt bra axel- och armpass där! Nu ska jag kolla ett avsnitt Vänner och sen är det läggdags! Ny vecka imorgon (redan?!)! Tjoo

Livsnjuter

Publicerad 2015-09-01 17:58:22 i Allmänt, DANCE!DANCE!DANCE!,

Hej igen! Egentligen har jag sjukt mycket att göra men jag orkar banne mig inte stressa alltså. Jag livsnjuter i alla fall. Det ska man alltid göra, oavsett förutsättningar.
 
Förutom att vi går heldagar i skolan och börjar få uppgifter så måste jag dessutom planera inför jobbet som börjar nästa vecka, hänga med på nollningen så mycket som möjligt, styra upp på mitt rum, beställa böcker och försöka komma igång med resterna från vårterminen. Men man får väl ta ett steg i taget. Babysteps.
 
Mitt rum börjar i alla fall bli riktigt fint nu och jag vill verkligen inte flytta härifrån om ett år! Men det får man ta sen, det är inget att gå och tänka på nu! Ikväll ska jag i alla fall försöka få upp en hylla och beställa in böcker! Jag kan inte fatta att det knappt har gått en vecka sen vi fick CSN och det är nästan påväg att rinna ut... Nåväl, livin' the student life!
 
Här ska ni få ett otroligt underbart och genialiskt klipp att vila ögonen på tills nästa gång! Puss o kram!
 

Om

Min profilbild

Jasmin heter jag, och jag är född 1992. Jag är alldeles lagom svensk med en stor klick iranier. Jag föddes och bor numera också i Umeå med min fantastiska pojkvän! Jag jobbar som danslärare efter att ha pluggat danspedagogprogrammet på Karlstads Universitet. Förmodligen ett av världens bästa jobb, om du frågar mig. Hemma hos mig är ofta radion på. Jag gillar te. Djur. Vänner. Familj. Baka. Spela trummor. Dansa. Laga mat. Pyssla. Shoppa. Träna. Fika. Skratta. Här kan du läsa om det jag gillar. Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela