Besök!

Publicerad 2014-02-28 20:54:36 i Allmänt,

Den här helgen har jag fått finbesök! Och inte av vem som helst, utan av finaste bror! ♥ Vad vi ska göra är en annan femma, men det blir nog bra hur som helst! 
 

Jasmin et Shirin réunis

Publicerad 2014-02-27 20:58:38 i Bilder, På resande fot,

Äntligen så tog jag tummen ur och förde över bilder från i helgen när jag var i Göteborg för att träffa Shirin! ♥ Det var så jäääkla mysigt! Är så himla glad att jag åkte dit. Och precis som jag förutspått så var helgen över snabbare än jag kunde säga blueberry pie. Vi hängde, myste, tog igen förlorad tid, åt, kollade på film, åt ännu mer, gick på bio, åt, myste lite till... Ja, en riktigt fet chillarhelg alltså. Nog med snacket, här kommer bilder!
Vår första måltid - ghormeh sabzi, åh vad jag längtat!!
Efter ca 10 timmars välbehövd sömn dukade vi upp för frukostbuffé morgonen efter!
Vi tog sedan bussen in till Göteborg och traskade in på godisbutiken 4-Gott som har aaallt godis man kan tänka sig - I LÖSVIKT!
Godis så långt ögat kan se!
Efter det var det dags för mat på Göteborgs Wok - buffé med massa asiatiska rätter, sushi och mongolisk BBQ. Vi började med sushi!
Och gick sedan vidare till olika färdigrätter...
Nom nom nom!
Och sedan mongolisk BBQ!
Totalt så åt jag typ 10 bitar sushi, en full tallrik färdigrätter, en full tallrik BBQ och en skål med glass, frukt och friterad banan till efterrätt. Och ändå var jag inte äckligt mätt. Insane. Men det kan bero på att vi satt kvar på restaurangen i tre timmar och bara njöt och åt.
 I'm a norrlänning in Göteborg
Kvällen avslutades med The Wolf of Wall Street och godis. Värd att se, men inte överdrivet bra.
Systrar i tights, haha! Söndagen spenderades i horisontellt läge med mys, skräckfilm och ännu mer godis.
För att komma ur skräckstämningen kollade vi på Vänner och åt chips med mast (yoghurt) innan vi lade oss.
LÖÖÖÖÖV to my sis'! ♥

That urge

Publicerad 2014-02-26 01:39:28 i Allmänt,

Plötsligt, mitt i allt plugg, fick jag ett sånt urge efter att spela tv-spel. Blev supersugen på att spela Quake 3 och Super Smash Bros. Brawl. Sen insåg jag, att min "spelkonsumtion" förmodligen minskat med cirka 99.9%.  Konstigt att jag inte märkt det förrän nu. Visst, så har jag någon gång spelat Heroes 3, eller Sims. Men jämfört med hur mycket jag brukade spela förut så är det ingenting. Varför? Tja... kanske för att jag inte har tid, kanske för att jag inte varit sugen, kanske för att jag istället gjort annat, eller kanske för att mitt sug efter spelande blir mättat efter en hel dags kreativt jobb för hjärnan. Jag vet inte. Men nu skulle det sitta fint med en tv-spelskontroll i handen.

Mot Götet!

Publicerad 2014-02-21 14:16:44 i Allmänt,

Strax ska jag ta bussen ned till stan för att ta tåget till Göteborg och hälsa på Shirin! ♥ Det kommer bli så jeefla gött! Jag är SÅ SJUKT PEPPAD! Kommer hem på måndag igen, och något säger mig att den här helgen kommer vara över på ett ögonblick, tyvärr...
 
Eftersom vi har lov hela nästa vecka så gick jag på en extra balettklass i morse tillsammans med några andra från klassen för att svettas in i det sista. Så var på skolan strax innan halv åtta imorse. Sen efter det hade vi jazz, och jag har nog inte varit så svettig på väldigt länge. Och det här med lov, "pluggar inte du på universitetet?", undrar ni väl då. Jo, det gör jag. Men eftersom vi utsätter våra kroppar för så stor press så måste vi ha långledigt för att hinna ta igen oss. För även på lovet så kommer vi styra upp egna klasser, vilket vi kanske egentligen inte borde ha.
 
Nä, nu ska jag fixa det sista, sen draaaar jaaag! Trevlig helg allesammen!
 
 

Let's get real

Publicerad 2014-02-19 19:43:00 i Allmänt,

Okey, nu börjar min mobil bli riktigt snead. Att den kraschar ibland kan man ändå stå ut med men nu, senast i lördags, så fick den också mitt SD-kort att krascha. Och det gör mig inte bara irriterad utan även ledsen. Det är vad jag borde vara i alla fall. Men i själva verket är jag ganska obrydd. Kanske för att jag låtit det gå så pass långt att inget som händer mobilen direkt förvånar mig längre. Och då är det illa. Nu ska jag berätta för er vad som är vardagsmat för mig och min lilla kissmobil.
 
Till att börja med, går det inte att göra programvaruuppdatering. Dels för att programmet som har hand om detta inte fungerar, men också för att det (enligt mobilen) inte finns någon plats kvar. Detta är förstås inte fallet, utan jag ska ha minst 1 GB kvar av telefonminnet. Enligt mobilen ska jag för tillfället ha 6 MB av minnet kvar, och det blir mindre och mindre ju längre tiden går, utan att mer saker läggs till. Denna brist på plats leder också till att jag inte kan installera nya appar, mobilen fungerar långsammare och vissa program kraschar vid användning eller går inte att öppna överhuvudtaget. Och eftersom nu många av mina appar (såsom instagram och snapchat) var installerade på SD-kortet så kan jag inte längre öppna dem, och heller inte installera om dem till mobilen eftersom det inte finns någon plats kvar. Hm. Att göra uppdateringar på appar är ju också då out of the question förstås. Ibland säger den även att sms-minnet är fullt, vilket innebär att jag kan SE och HÖRA att jag får sms, men de kommer inte fram. Så då måste jag starta om mobilen, och vänta några minuter. Ibland timmar. Ibland måste jag starta om den efter varje sms, ibland kan de fungera en hel dag. Ibland säger mobilen inte ens till att sms-minnet är fullt, utan ett sms kan bara komma fram hux flux några timmar senare. Om jag har otur, inte alls.
 
Ibland öppnas ett ruta där det står att ett visst "TouchWiz"-program tvingats till stopp. Jag vet inte vad detta innebär, men jag vet att när rutan väl kommer upp finns det inte mycket annat att göra än att starta om mobilen eftersom den kommer upp gång på gång, så fort man stängt ned den igen. Den kan öppna alla möjliga program när den väl ploppar upp, stänger man ner det, så öppnas rutan igen tillsammans med ett annat program. Och så håller det på.
 
Beträffande nätverket så försvinner det ibland, helt utan anledning. Det gör att jag egentligen inte kan göra ett smack på mobilen, ungefär som att den går in i flight mode. Så inga samtal, inga sms, inget internet.
 
När man tar bilder på mobilen kan det hända att de inte syns i galleriet förrän man startat om mobilen. Ibland försvinner bilden föralltid, eller förstörs på så vis att ett stort grått brus täcker hela bilden. Sen går det ibland även inte att ladda upp bilder på Instagram, och heller inte uppdatera bildflödet överhuvudtaget. Och för att inte tala om snaps på snapchat som inte går att öppna.
 
De flesta problem på mobilen går temporärt att lösa genom att vänta en stund, eller starta om. Och starta om. Och starta om. Det kan bli uppemot 5 omstartningar per dag. I en omstartning kan den dock också fastna. Då ligger den och snurrar på att starta om sig gång på gång, antingen tills mobilen dör, eller så ger den med sig efter ett tag. Startar den upp direkt, kan dock batteritiden fortfarande gå från 80% till 2%. Låter man mobilen ligga och vila en stund brukar den dock gå upp till ca 10% igen av sig själv. Apropå batteritid så måste jag ladda den ca två gånger per dag.
 
Så, let's get real. Dags att köpa en ny mobil.

Hurtigt

Publicerad 2014-02-12 20:37:00 i Allmänt,

Dagar som idag är det något speciellt med. Man mår så jäkla bra och allt flyter på som om man vore i ett vrickat parallellt universum där allt är perfekt. Sen så kommer de där små momenten som tar ned en på jorden igen.
 
Idag har jag varit ledig hela dagen, men jag och Johanna bestämde oss ändå för att ses på skolan klockan nio imorse och träna lite intensiv styrka. Hurtigt? Oh yes. Efter det pluggade jag lite med Isabell inför kommande praktik. När jag kom hem efter lunch sen så satt jag och kollade lite på Walking Dead, innan jag följde med grabbarna på gymmet och tränade för ANDRA gången idag! Det blev ett mag- och ryggpass. Fyyfaaan säger jag bara. Bara att sitta rakt upp känns i magen kan jag säga, så träningsvärken kommer väl som ett brev på posten imorgon. Men det tackar vi för! Vi peppade varandra och bytte lite träningstips. Det gick grymt bra och var kul! Känns extra kul när grabbarna verkade bli imponerade av min styrka. Jag kunde t.ex. benpressa lika mycket som dem. Fast jag kan själv bli imponerad över hur stark jag är ibland. Har blivit så otrooligt mycket starkare det senast året. Har ökat två kilo i muskelmassa.
 
När jag kom hem var jag dock så otroligt trött, ville bara äta och däcka i sängen. Men då hade Rasmus bokat tvättid som han inte behövde, och eftersom min tvättkorg var fylld till bredden tog jag tillfället i akt. På vägen ned till tvättstugan dock så lyckades jag välta ut tvättmedlet jag stoppat i tvättkorgen, så det bara sprutade tvättmedel i hela hallen ur de små springorna. Lämnade ett fint Hans-och-Greta-spår efter mig, och vips så var halva tvättmedlet borta. Så jag fick bland annat försöka sopa upp allt och hälla tillbaka det i kartongen igen. Det blev en jävla massa krångel helt enkelt. Till slut dammsög jag upp det sista, och när jag ändå var igång passade jag på att städa hela rummet. Och nu så ska jag även kila iväg och göra lunch till imorgon!
 
I natt kommer jag nog lägga huvudet mot kudden med en rynka i pannan och tänka, igen, att den här dagen gick så otroligt fort. Men så bra den varit! Imorgon är det välbehövd sovmorgon, sen är det ju bara en dag kvar, och sen helg, IGEN!

Danspedagogprogrammet

Publicerad 2014-02-06 23:17:54 i Allmänt,

Idag efter skolan så kom det in en fotograf och fotade några av oss när vi dansade. Vi valde ut vissa fraser och steg som vi fick göra om och om igen medan fotografen rörde sig runt oss och gav olika direktioner om att dansa en och en, tre och tre, stå på led, ställ er i klunga osv. Det var såå jobbigt. Man köttade på som aldrig förr för att försöka göra så bra bilder som möjligt. Svetten rann som attan på alla. Jag kom hem HALV SJU ikväll. En lång och tung dag med andra ord, men rolig, som vanligt!
 
Vad ska alla dessa bilder användas till då? Jo, de ska göra reklam för det nya danspedagogprogrammet, som är ett tvåårigtprogram som startas upp i höst på Karlstads Universitet! Tror jag kommer bli spännande! Jag skulle gärna vilja se hur alla bilder blev dock. Självklart kommer vi väl att få se vilka som ska användas i marknadsföringssyfte, men skulle nästan vilja se alla bilder, vilket nog blev några hundra. Så det går ju inte. Men lovar att försöka lägga upp något om jag är med på någon bild! Nu ska jag bums i säng!

Tisdagar.

Publicerad 2014-02-04 21:07:33 i Allmänt,

Tisdagar är långa dagar. Idag lämnade jag huset 8.30, och kom hem 17.30. Jag har haft tre dansklasser, plus 90 minuter stretchklass. Och då snackar vi inte mjuk mysstretch, utan monsterstretch. Och sen har jag och Isabell planerat lite inför vår redovisning i barndanspedagogik vi har imorgon, som är en planering över de kommande veckorna vi ska praktisera! Så ni kanske förstår mig om jag säger att jag är förbannat trött ikväll? Gjorde ett storkok av pastagratäng när jag kom hem som blev awesome, och har äntligen fått duscha också.
 
Önskar att kvällen var slut nu, men tyvärr så måste jag plugga också... Har som sagt redovisning imorgon, några texter att läsa till på torsdag, en annan till fredag, och skriva ett PM, inför vår uppsats, som ska lämnas in senast söndag. Och sen även en musikuppgift till på måndag. Japp. Och för att göra det ännu lite värre så behöver jag både handla och tvätta.

Om

Min profilbild

Jasmin heter jag, och jag är född 1992. Jag är alldeles lagom svensk med en stor klick iranier. Jag föddes och bor numera också i Umeå med min fantastiska pojkvän! Jag jobbar som danslärare efter att ha pluggat danspedagogprogrammet på Karlstads Universitet. Förmodligen ett av världens bästa jobb, om du frågar mig. Hemma hos mig är ofta radion på. Jag gillar te. Djur. Vänner. Familj. Baka. Spela trummor. Dansa. Laga mat. Pyssla. Shoppa. Träna. Fika. Skratta. Här kan du läsa om det jag gillar. Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela