1:a

Publicerad 2014-11-30 22:50:00 i Allmänt, Hemma hos mig,

Efter att ha rantat runt på stan och Ikea idag så kan jag äntligen få mysa ner mig till första advent! Medan jag var borta har det i korridoren även bakats knäckkolor, ett pepparkaksslott har blivit till och en minigran har huggits!
 
Jag själv har också köpt och pyntat en minigran och tänd första ljuset! Stor och liten bock är framme, nu är det bara att hälla upp glöggen och luta sig tillbaka. Imorgon börjar praktiken. Härlig första advent på er! ♥
 

Heavyweight

Publicerad 2014-11-27 20:19:00 i Bilder, DANCE!DANCE!DANCE!,

Idag visade vi äntligen upp vårt konstnärliga projekt som vi slitit som djur med de senaste två veckorna! Det har inte varit lätt den senaste tiden men nu börjar den här mördar-veckan ta slut. Det finns fortfarande mycket kvar att göra men det blir inga 8.30-17.30 dagar på ett tag nu. Tack och lov! Jag tror nästan alla i klassen har fått någon form av skada/utmattning/sjukdom den senaste tiden pga allt vi kämpat med. Redan på tisdagen har man varit lika trött som man brukar vara på torsdagen, så efter idag har jag ingen vidare energi alls...
 
Imorgon är det vår sista dansexamination (jag har en till kvar dock för att mobiljäveln stängde av sig och jag försov mig i onsdags morse) för den här terminen. Sen blir det praktik hela nästa vecka. Här har ni lite härliga bilder från tidigare idag! BRA JOBBAT KLASSEN BTW!!
 
Vårt projekt "Heavyweight"!
Gruppfoto

Så vad händer nu?

Publicerad 2014-11-21 17:51:00 i Allmänt,

Det finns bara en viss mängd som en människa klarar av innan den kraschar. Var gränsen går och vad som krävs för att man ska gå över den är alltid individuell. 
 
Just nu känner jag att jag inte är särskilt långt ifrån. Vi har så SÅ mycket i skolan just nu. Examinationer, redovisningar, uppsatser, praktik och konstnärligt projekt plus planering kring allt detta. För att inte glömma vanliga lektioner på det. Jag har redan varit tvungen att prioritera bort vissa uppgifter för att jag helt enkelt ska försöka att inte stressa mig själv för mycket. Men ändå känns det som att jag inte hinner nånting, och både på lektionstid och utanför har jag så fantastiskt mycket att tänka på som tynger ner mig. Även om mycket vi gör är roligt så får man inte riktigt njuta av det.
 
När jag kom hem idag ville jag väl mest av allt få en kram, middagen framställd på bordet och kanske en blomma med ett kort som säger "Du är duktig, kämpa på." Men istället får jag ett samtal av min granne som säger att han på något sätt tömt hela min hårddisk på 500 GB som jag lånat ut till honom. Flera år av minnen. Och då kommer tårarna. Bägaren rann över.
 
Så vad händer nu? Livet går vidare. Det handlar bara om att alltid sikta framåt. Intala sig själv att man är stark, du klarar det, och att det inte är hela världen. Ja, det kunde ha varit värre. Som för den vars bil brann upp utanför skolan idag. Nog kommer det bättre dagar, men det är kämpigt.
 
 

5:2

Publicerad 2014-11-16 23:42:00 i Allmänt,

Har ni hört om 5:2-dieten? Fem dagar i veckan äter du normalt och 2 dagar i veckan äter du ett underskott. Jag har just insett att jag äter en omvänd 5:2-diet. Måndag till fredag äter jag ordentlig, nyttig mat från hela kostcirkeln. Frukost, lunch, middag plus mellanmål flera gånger om dagen. Men lördag till söndag så spårar det. Frukosten går ihop med lunchen och då flyttas ofta middagen och blir väldigt sen. Oftast blir middagen inget ordentligt heller; pizza, Donken, nudlar... plus en massa onyttigheter som chips, godis och choklad. Inte OK. Egentligen borde det ju bli en lyxigare variant av vardagsmaten eftersom man har mer tid på sig att laga den, men jag tror att man har så mycket annat man vill hinna göra att maten helt enkelt prioriteras bort. Illa men sant. Man gör det en student gör bäst; tar livet som det kommer!

Torsdag

Publicerad 2014-11-06 22:16:19 i Allmänt,

Precis som alla torsdagar sitter jag och pluggar. Är det inte inför ett seminarium så är det för en inlämning, och är det inte en inlämning så är det en hemtenta. Det jobbigaste är inte själva pluggandet i sig utan det är att inte ha tid till något annat och se sig själv förfalla. Man har inte tid för sig själv, sina nära eller sin omgivning. 
 
Annars är denna torsdag som vilken torsdag som helst, bara lite kallare. Några karlar i ett annat hus på gården sitter och fyllesjunger på "Sex on Fire" för fjärde torsdagen i rad. Köket börjar förfalla sedan söndagens storstädning. Wille ligger och tittar på tv i sängen och äter onyttigheter som jag såklart också faller för. Även om torsdagen är en lång, trött dag på sluttampen inför helgen så gillar jag den dock! Kanske för att man vet att det snart är helg. Det kanske är därför man också blir lite extra entusiastisk i sin vardag.

#Halloween

Publicerad 2014-11-02 17:21:00 i Allmänt, Bilder, Fixar'n,

Söndag igen. Skola imorgon. Den här veckan gick för fort, precis som jag anade att den skulle. Jag fick inte gjort lika mycket som jag hade önskat, men nog var det skönt att få vara ledig i några dagar!
 
I fredags så var jag och Frida på ett spinningpass. Innan jag hade fått upp flåset så trodde jag ärligt talat att jag skulle dö. Det var SÅ jobbigt. Men när passet var klart och illamåendet lagt sig så kändes det rätt skönt! Hela veckans kaloriöverskott kändes utjämnat. Sen var det bara att ta helg! Pumpapaj, fyllda paprikor och ett glas vin i Halloweens tecken. Himla mysigt, precis som resten av helgen!
 
Nu ska jag skriva vidare på min hemtenta, chip o hej!
Imponerade på mina grannar med min urkarvade pumpa!
Fyllda paprikor!

Om

Min profilbild

Jasmin heter jag, och jag är född 1992. Jag är alldeles lagom svensk med en stor klick iranier. Jag föddes och bor numera också i Umeå med min fantastiska pojkvän! Jag jobbar som danslärare efter att ha pluggat danspedagogprogrammet på Karlstads Universitet. Förmodligen ett av världens bästa jobb, om du frågar mig. Hemma hos mig är ofta radion på. Jag gillar te. Djur. Vänner. Familj. Baka. Spela trummor. Dansa. Laga mat. Pyssla. Shoppa. Träna. Fika. Skratta. Här kan du läsa om det jag gillar. Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela