GOTT NYTT ÅR!!

Publicerad 2012-12-31 18:00:27 i Allmänt,

IKVÄLL BLIR DET ÅKA AV!! Nåja, i lagom mängd förstås. Det ska ätas raclette och marängsvisstårta och snacks och det ska drickas drinkar och skumpa.

IN MED DET GAMLA, UT MED DET NYA!
2013 kommer bli ett jävligt bra år. Jag känner det på mig. Olycka eller lycka är upp till var och en. Jag ska ta det nya året med storm.
 
Ha det riktigt kul ikväll nu, folkens! 
Och så en klassisk Jasmin-pose på det då!

God Jul!

Publicerad 2012-12-25 17:00:27 i Allmänt,

Hoppas att alla hade en riktigt fin jul igår! För det hade jag! Fick hur bra presenter som helst, nog de bästa på länge. Jag lägger upp lite bilder från igår lite senare, kanske imorgon eller så.
 
Just nu sitter jag och håller kvar vid julandan. Alla julklappar har lagts på sin plats och jag har stökat undan massa saker som aldrig blivit gjorda. Skriver lite sena julkort och slår in paket som ska till Frankrike. Det känns så himla mysigt. Sen blir det mer julmat ikväll och en massa spelande. Julen är till för att dras ut på!

Da'n före da'n före da'n före doppareda'n

Publicerad 2012-12-21 23:39:11 i Allmänt,

Så var det bara en arbetsdag av den här månaden kvar. Förhoppningsvis ska det bli lugnt imorgon. Folk åker väl bort och börjar kanske smått med julborden. Idag var det vääldigt mycket folk som skulle ha take away. Men tack vare att vi var tre personer i serveringen så gick det alldeles utmärkt.
 
Imorse så var jag och far min och inhandlade julmaten. Vi trodde vi kom i bra tid, vi var där klockan nio, men redan då hade det hunnit bli rätt smockat med folk. Jag kan inte ens föreställa mig hur mycket folk det borde ha varit där då alla slutade jobbet.
 
Imorgon börjar jag klockan tre så då ska jag ta en FET sovmorgon. Och nu! Julklappsinslagning, julmusik, tända ljus och te. :) 

Stå för dina misstag

Publicerad 2012-12-19 23:27:53 i Allmänt,

Hallå i stugan! Jag ber om ursäkt för den otroligt låga aktiviteten här inne men jag har helt enkelt varken haft tid eller ork till att skriva något även om jag velat. Men här kommer det!
 
Idag var nog den stressigaste kvällen på jobbet hittills. Vi var två i köket och jag ensam som serverade. Under lunchtid går detta alldeles utmärkt. Men när folk börjar ringa och beställa take away som om det inte fanns annat, så blir det väldigt stressigt, om man ska uttrycka sig med grov underdrift.
 
Idag var det så mycket folk. SÅÅÅ MYCKET FOLK. Men bara mellan klockan sex och sju. Då kom hela världen och skulle ha mat samtidigt. Men resten av dagen var det typ tomt. Så jag varvade mellan att ta betalt, svara i telefonen, packa take away-beställningar och servera gästerna i restaurangen. Men när man bara har två armar är detta inte så lätt att göra själv. Så då kom en av kockarna och började packa beställningar. Och det var ungefär där som allt började gå åt helvete. Folk fick fel beställningar, glömdes bort, fick inget ris osv osv. Ena sekunden kunde jag ha en påse med beställningar packad, för att sedan vända mig om för att hämta den och se att den var borta...och i händerna på fel kund. Jag trodde nästan jag skulle avlida. Att skjuta sig i benet hade varit mindre smärtsamt än kaoset ikväll. Men vi tog oss igenom det i alla fall. Med nöd och näppe.
 
Något jag lärt mig av mitt jobb är att man ska stå för sina misstag. En stor kontrast gentemot när man var mindre. Man hade råkat göra något, mamma kom och frågade "VEM GJORDE DET HÄR!?". Jag satt tyst och väntade på att storebror skulle svara "Inte jag i alla fall" (såklart, det var ju jag) så att jag oskyldigt skulle kunna haka på.
Nej, när man gör fel på jobbet står man för det. Det är ett helt annat forum. Att fela är mänskligt. Hade inte människor felat så hade vi gått miste om många saker här i livet. Jag har gjort så otrooligt många misstag under alla de dagarna jag jobbat på restaurangen hittills. Jag kan räkna upp några saker så att ni kanske kan förstå. Jag har tappat smutsigt bestick i en kunds knä (han fick rabatt). Jag har stoppat i mer växel i kassan utan att ha registrerat det. Jag har gett ut läsk till kunder utan att de har betalat för det. Jag har skickat iväg fel beställning till en kund. Jag har tappat ett glas i golvet (hände idag). Jag har tagit ut pengar åt en kund fast vi inte får det. Jag har glömt registrera beställningar som take away ett flertal gånger (10% billigare pris, men det hände bara under de första dagarna). Jag har gett 100 kr för lite i växel till en kvinna. Ja, listan kan göras lång.
 
Kunden har alltid rätt. Så gör man ett fel så ska man erkänna det och ursäkta sig. Gör om och gör rätt. Eller gör upp för det. Så lär man sig även till nästa gång. Eller ännu bättre, är man osäker så ska man fråga direkt. Så kankse man slipper fela. Men som sagt, misstag sker ju också. Och då ska man stå för dem.

Vintershopping

Publicerad 2012-12-05 22:07:07 i Necessity,

Idag var jag och fyndade grejor (om man nu kan säga fynda?) på stan tillsammans med Sandra, som tyvärr inte riktigt hade samma flyt. Men! Icke att beklaga sig, för det var en fin dag ändå. Nu blir det fikamys!
Snyggaste tröjan jag hittat på länge. SÅ himla nöjd.
Hittade en sommarklänning mitt i vintern också.
Vinterns tips! Leggings med fleece!

Här ska bjudas på middag!

Publicerad 2012-12-04 21:21:23 i Allmänt,

LYCKA! Fyfasen vad jag känner mig duktig. Och stolt! Och GLAD! Och vill ni veta varför?
Jag har fått jobb!
 
Jag provjobbade i söndags och igår och det kändes verkligen superbra. Visst gjorde jag tabbar men hey, vad ska man förvänta sig de första dagarna? Det jag gjorde fel på lärde jag mig i alla fall till nästa gång. Det är säkert väldigt jobbigt att höra mig springa runt och ställa massa frågor hela tiden om hur man gör si och så, var dittan och dattan finns. Men jag säger bara en sak; better safe than sorry. Och det uppskattas nog också, för det visar väl att jag är intresserad. Min första riktiga jobbdag börjar på måndag. Gud vad jag peppar!
 
Nu ska jag dricka te, äta choklad, kolla på Vänner och måla naglarna! Här ska njutas! Tjarrå, hare!
Det här gick jag förbi idag förresten, visst är det vackert?!

Om

Min profilbild

Jasmin heter jag, och jag är född 1992. Jag är alldeles lagom svensk med en stor klick iranier. Jag föddes och bor numera också i Umeå med min fantastiska pojkvän! Jag jobbar som danslärare efter att ha pluggat danspedagogprogrammet på Karlstads Universitet. Förmodligen ett av världens bästa jobb, om du frågar mig. Hemma hos mig är ofta radion på. Jag gillar te. Djur. Vänner. Familj. Baka. Spela trummor. Dansa. Laga mat. Pyssla. Shoppa. Träna. Fika. Skratta. Här kan du läsa om det jag gillar. Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela