Do the D.A.N.C.E

Publicerad 2013-07-22 19:47:52 i Moi,

Ni vet de dagarna då man känner sig full av inspiration och bara vill dansa hela dagen lång?
Nobody? Okey then.
 

It's all good

Publicerad 2013-07-18 12:21:15 i Allmänt,

Hej igen! Paniken har lagt sig lite nu sen senast. Och vill ni veta varför? För jag vet var jag ska bo nuu! :D Och dessutom så tänkte jag skicka in min ansökan om studiemedel idag också. Behövs bara ett frimärke.
 
Jag anmälde mig till ett rum på 23 kvm som en del i en studentkorridor. I hyran ingår värme, vatten, el och bredband, och sen så är juni och juli hyresfria. Var lite förstörd till en början av att behöva bo i en studenkorridor, men jag tror det blir kul ändå. Nu är jag är jättepeppad!  Lägenheten ligger på tredje och högsta våningen i byggnaden, som bara består av studentrum. Det är 15 min från universitetet om man går, fem minuter med cykel. Så yeah. Soft som fan. Jag och min mor ska åka dit och reka innan skolstarten och se vilka möbler som behövs osv. Med IKEA i samma stad lär det ju inte bli svårt att få till något trivsamt. :)
 
Här har ni planlösningen till vad som snart ska bli mitt hem i ett år!
 

Hej Benji! Minns du det här?

Publicerad 2013-07-17 02:21:24 i Videoarkivet,

Jag satt och skrotade igenom massa bilder sådär slött som man kan göra på kvällskvisten ibland ni vet när man inte riktigt orkar börja på något projekt. Jag fastnade på Metallica-konserten som jag och min allra finaste bror var på i Paris i maj förra året. Det är en av de bästa konserterna jag varit på. Så, här har ni lite filmer på det om ni är intresserade!
Nu är det på gång!
 
Intro
 
 
 
Awesome sauce
 

Jag. Får. Panik.

Publicerad 2013-07-15 22:48:00 i Allmänt,

Ja, rubriken förklarar ganska bra hur jag känner just nu. Vill typ sitta och andas i en påse. Det är så jävla mycket att göra innan flytten. Jag har äntligen börjat fatta att det faktiskt ska ske. Det blir en sån jävla överbelastning på min hjärna att jag bara vill stänga ner mina hundraelva flikar och säga "fuck this shit, jag tar det sen!". Men om jag gör så, så vet jag att det aldrig kommer att bli av. Så jag får ta en sak i taget, så långt jag kan. Jag har skrivit en liten checklista för att försöka få ordning på allt.
  • Tacka ja till utbildningen - check
  • Hitta bostad - mitt pågående projekt. Har i alla fall kunnat aktivera min bostadsgaranti nu. Studentbostäderna med inflyttning 1:a augusti läggs upp mellan 15-17 juli, så jag ska i alla fall ha en lägenhet tills skolstarten. Lär ju dock inte bo själv...
  • Ansöka om studiemedel hos CSN
  • Skaffa ett studentkonto via antagning.se - Inväntar svar den 31:a juli.
  • Registrera mig på Karlstad Universitet för att kunna registrera mig till samtliga kurser. - Registrering sker mellan 19-25 augusti
  • Ansöka om bostadsbidrag - Möjligt när jag fått lägenhet
  • Säga upp arbetslöshetsavgiften hos Alfakassan - Görs så snart som möjligt efter jag jobbat ut min uppsägningstid
  • Pausa mitt IKSU-kort
  • Packa och lasta
  • Flytta
  • Adressändra
  • Skolstart 26:e augusti

Realitycheck

Publicerad 2013-07-08 23:21:00 i Allmänt,

Tidigare ikväll precis när jag gjort i ordning en tallrik med ghorme sabzi och skulle sätta mig för att äta, så ringde de och behövde mig på jobbet. "FUCK MY LIIIFFFE!" skrek jag ut, bytte byxor, och åkte. Jag kunde ha sagt nej, visst, men jag vet hur mördad man kan bli när det är mycket folk. Så jag ställde upp för laget. Och jag behöver alla pengar jag kan få. Dessutom, så är jobbet som roligast när det är som stressigast, tro det eller ej. Vi klarade det bra allihopa i slutändan, och jag kunde återgå till min ghorme sabzi som snällt satt och väntade på mig när jag kom hem igen. Kall, men ändå lika god.
 
Idag så var jag tvungen att göra en liten realitycheck. Jag insåg att skolan börjar om sju veckor. SJU. Jag ska alltså ha hittat lägenhet, flyttat, slutat mitt jobb, (eventuellt skaffat ett nytt?) och ha ordnat med CSN tills dess. På fredag så släpps antagningsbeskeden och jag ska alltså tacka ja till danslinjen. Och bo själv, i ett år. Jag ser så otroligt mycket framemot det kommande året. Med tanke på vad jag en gång skrev i min gamla blogg om hur mycket jag längtade efter dans. MEN, jag kan inte låta bli att vara ganska terrified. Det är så mycket som är ovisst. Och bara hela den här "vad-ska-jag-ta-med-när-jag-flyttar"-frågan är rätt jobbig. Den ligger konstant och bultar i bakhuvudet. Jag fortsätter att fylla på med prylar i hopp om att kunna forsla med mig allt, till min alldeles egna lägenhet. Men i slutändan kanske det blir lättast att flytta in i ett färdigmöblerat litet skyffe? Nä, den karamellen suger jag nog på ett tag till.
 
Nu ska jag dricka te, och äta min nyinköpta Ben&Jerry's. Och kolla på lite serier. :) Länge leve kvällsmys!

Slitet...

Publicerad 2013-07-08 00:09:00 i Allmänt,

Who tha freshest bitch in tha hooood!?....inte jag i alla fall, haha! Det känns inte så okey att vakna på morgonen och vara halvt påklädd fortfarande, ha sminket kvar i ansiktet, med håret uppsatt i ett gummiband och en hink (med innehåll att tillägga) bredvid sängen. Big no no. Att jag sen åkte till jobbet oduschad, med samma tidigare nämnda smink, utan att ha borstat tänderna efter gårdagskvällens kalas....Är inte heller helt okey. Vad ska man säga, när chefen är borta dansar de anställda på bordet...eller? 
 
Det jag försöker säga är att det blev lite för hårt festande för min del igår. När ens kompisar ringer till ens mamma och ber henne komma och hämta en är väl bevis nog att det blev lite spårat. Seg jävla dag var det på jobbet dessutom. Var svinigt hungrig, men för illamående för att äta något. Jag överlevde i alla fall.
Nu ska jag sova stenhårt, jag siktar på sisådär 12 timmar. Har borstat tänderna nu också, efter ca 36 timmar.
Det här beskriver ganska bra hur jag mått idag. Nu stämplar jag ut.
 

Borta bäst?

Publicerad 2013-07-02 20:50:00 i Bilder, På resande fot,

DÅÅÅ var man hemma igen! Vet inte om jag ska skratta över hur roligt och bra vi haft det, eller om jag ska gråta över att jag måste återgå till verkligheten. Men så är det väl, någon gång måste man komma ner på jorden igen. Att sväva runt bland molnen för länge kan vara direkt farligt. Visst är det skönt att komma hem också, men hade jag kunnat välja så hade jag stannat kvar en vecka till - minst.
 
Att berätta dag för dag blir alldeles för luddigt, så jag kan bara summera allt genom att säga; det här är nog den bästa resan jag gjort. Sett från många håll. Vi har ätit gott och göttat oss i solen varje dag, badat både i poolen och i havet, träffat maaaassor med nya människor (både trevliga och mindre trevliga), shoppat, festat, åkt parasailing (oh yes), gått på hamam och massage, vikt oss av skratt, blivit uppvaktade, myst och pratat och umgåtts. LEVT LIVET. Nog pratat, här kommer lite bilder, de få gånger då jag faktiskt hade med mig kameran. Njut.
På Arlanda i väntan på att resan ska börja så håller vi oss upptagna med att måla naglarna, spela kort och tjattra.
Väl framme på hotellet fick vi våra VIP-band som gav oss fri tillgång till ALLT.
Jag klagar inte på utsikten.
Skål älskling!
Första, men inte sista gången vi blev bjudna på drinkar! Yum!
Fortfarande fulla av energi efter en utekväll!
The rich bitches laddar upp med pengar inför en shoppingrunda.
Bufféeee varje daaag!
Planking!
Satsig bäddning.
På väg in till Alanyaaa!
Avnjuter middag ute på stan.
Strawberry daiquiri!
We be clubbin'.
Vår sista natt, då vi kom hem klockan sex på morgonen, och såg soluppgången från vår balkong.
Slitna, men ack så lyckliga.
Word.
Vi stannade vakna till frukost, postade lite vykort, men däckade ändå klockan 10 på morgonen som två tappra hjältar. Sen vaknade vi 12 igen, och packade våra väskor i panik då vi fick veta att vi egentligen skulle varit utcheckade redan.
Vi sade hejdå till poolen och hotellet...
 Snipp, snapp, snut, så var våran resa slut... Förmodligen den snabbaste veckan i mitt liv. Teşekkürler, Türkiye!

Om

Min profilbild

Jasmin heter jag, och jag är född 1992. Jag är alldeles lagom svensk med en stor klick iranier. Jag föddes och bor numera också i Umeå med min fantastiska pojkvän! Jag jobbar som danslärare efter att ha pluggat danspedagogprogrammet på Karlstads Universitet. Förmodligen ett av världens bästa jobb, om du frågar mig. Hemma hos mig är ofta radion på. Jag gillar te. Djur. Vänner. Familj. Baka. Spela trummor. Dansa. Laga mat. Pyssla. Shoppa. Träna. Fika. Skratta. Här kan du läsa om det jag gillar. Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela