Kakor med mjölk

Publicerad 2012-10-26 00:21:00 i Fotat,

Om du också är en depressed motherfucker just nu så se hit. Jag skriver högskoleprovet på lördag och började väl precis idag inse hur drygt det kommer bli. Kul på ett sätt, men JOBBIGT. Så jag gjorde lite bra grejer för att trösta mig själv. Och det blev mycket bättre!
Slängde ihop lite kakor med mjölk.
Målade naglarna i en ny färg medan jag kollade på Vänner.
DO IT I say!

60 dagar kvaar!

Publicerad 2012-10-25 14:33:46 i Allmänt,

Ja, JAG VET vad ni tänker nu; "Det är ju inte ens november". Men jag kan inte låta bli att börja spåna på julklappar! Det är så himla roligt! Speciellt kul är det när man kommer på riktigt bra idéer. Inte lika kul när man inte riktigt har ekonomin för det. Men vafan, man gör väl sitt bästa? Och det absolut bästa med att planera i tid är att man kanske hinner köpa allt man tänkt sig också, och inte går på stan tre dagar innan jul tillsammans med en miljon andra människor och köper något i farten, bara för att man inte orkar gå runt mer.
 
Sen är det också kul att kunna svara på frågan "Vad önskar du dig då?", när man hunnit tänka efter. Om någon är intresserad av att veta, eller kanske söker lite inspiration, så önskar jag mig främst någon typ av behandling. Peeling, massage, pedikyr o.s.v. Fast vem vill inte ha en sån klapp egentligen? Den må vara dyr, men då är det ju bra att man går ihop, så har ALLA fixat sin del av julklappen till en viss person. Chipping in - the best thing since sliced bread.
 
Näst på tur, varför inte lite matchande sängkläder? Gärna hemmaprylar också. Formar eller tallrikar eller vad fasen som helst egentligen som man kan glädjas av att man har INNAN man flyttar hemifrån. Eller kanske någon köksmaskin? Degblandare, glassmaskin osv. Alla absolut nödvändiga latmansprylar man kan tänka sig egentligen. Gärna i en kitchig färg också. Typ pastellrosa. Annars kanske lättskötta blommor i kruka är en alldeles utmärkt present. I alla fall om man är som jag och precis upptäckt nöjet med att kunna plantera om blommor i större krukor för att de växt ur den gamla. Sen så skulle det vara kul med lite böcker. Jag skulle absolut behöva läsa mer. Har en lista på böcker som gärna skulle kunna få stå hemma i hyllan som jag läst och gärna läser igen.
 
Jag behöver också en sänggavel för att göra mitt rum komplett så att säga. Från IKEA... för att jag älskar IKEA. Och sist. Underkläder. Och sockar. Behövs ALLTID.
 
För att komma in i stämning så tänkte jag bjussa på lite julbilder från förra året! MEE-E-E-ERRY AUTUMN!

Bra eller anus

Publicerad 2012-10-15 02:04:11 i Allmänt,

Språk är det jag snackar om idag. I natt. Denna söndag, måndag...vad man nu vill kalla det. Bra eller anus, säger jag?
 
Å ena sidan, man kan säga precis det man känner och tänker på. Bra. Å andra sidan, det är så lätt att missförstå varandra när det finns så mycket att behöva tolka. Anus.
 
Lyssna och förstå, är om nånting, viktigare än att ha en stor käft och kunna framföra sina åsikter. Även om de båda är lika värda. Kommunikation. That's all, folks.
 
Imorgon kanske jag vaknar upp med en verklighetsbild, istället för att önska att jag var någonstans långt, långt borta.

Mammas äggröra!

Publicerad 2012-10-11 22:25:14 i Delicious!,

Min mamma kan ha så bra (men även så oväntade) recept ibland. Jag förstår inte hur hon kommer på vissa saker, som är så simpla, men ändå så goda. Som denna äggröra! Och jag tänker inte låta er missa detta. Det kan ätas när som helst egentligen. Så här nedan följer det delicious receptet!
För röra för tre personer behövs:
- 7 hårdkokta ägg
- 2 mjuka avocados
- 1 liten rödlök
- En halv lime
- Saltgurkor (jag rekommenderar märket Fontana 1&1)
- 3 msk crème fraiche
- 3 msk majonnäs
- Svartpeppar
- Grönsakskrydda
(Ingredienserna kan justeras efter smak)

♥ Gör såhär:

Mixa avocados, crème fraiche, majonnäs, pressad lime, peppar och grönsakskrydda. Det måste nödvändigtvis inte bli helt slätt, utan det kan gärna vara klumpar i för en behagligare konsistens. (Man kan annars bara mosa ihop allt med en gaffel om man råkar göra sönder mixern som jag gjorde.) Hacka rödlöken, saltgurkorna och äggen och rör ihop med avocadoröran. Servera gärna på nybakad baguette och njuut!

♥ Bon appétit!

 

Nu ska jag dricka mitt nyköpta vaniljte från Tehörnan och spela Sims! Myyys!

Kanelbullens dag idag!

Publicerad 2012-10-05 01:32:00 i Allmänt,

Bulldoft i håret efter kvällens "tre sorters bullar", sprängfylld mage innehållande fem av dem (två kanel, två choklad, och en vanilj), ett döende batteri på datorn, en säng som väntar på sömn. Dags att gå och sova. Tummen upp för en lyckad dag. Och dessutom blev jag bjuden på sushilunch. Fuk yäh.

Dans ma boîte aux lettres...

Publicerad 2012-10-02 17:40:06 i Au pair,

Jag börjar ju nästan gråta. Så fint, men samtidigt så sorgligt. Att jag är lycklig över att ha funnit en extra familj, men att jag samtidigt inte kan komma ihåg deras röster...
 
Jag fick ett fint paket idag, om ni undrar.
Vad dimper ner i brevlådan, om inte skivan från dansföreställningen?
Och ett handskrivet brev. Det finns nästan inget som kan slå den känslan, när man får brev.

Om

Min profilbild

Jasmin heter jag, och jag är född 1992. Jag är alldeles lagom svensk med en stor klick iranier. Jag föddes och bor numera också i Umeå med min fantastiska pojkvän! Jag jobbar som danslärare efter att ha pluggat danspedagogprogrammet på Karlstads Universitet. Förmodligen ett av världens bästa jobb, om du frågar mig. Hemma hos mig är ofta radion på. Jag gillar te. Djur. Vänner. Familj. Baka. Spela trummor. Dansa. Laga mat. Pyssla. Shoppa. Träna. Fika. Skratta. Här kan du läsa om det jag gillar. Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela