Turkland

Publicerad 2013-06-26 01:11:00 i På resande fot,

För er som inte vet det så är jag och Andrea i Turkiet! Japp, här är det snabba vändor. Jag är ju världens tidsoptimist som alla vet, så hann tyvärr inte lägga upp någon bildbomb från Frankrike. När det var 45 minuter kvar tills vi skulle åka till flygplatsen så satt jag lugnt och fikade bullar med mjölk utan att väskan ens var färdigpackad. Men vi hann ju ändå! Å andra sidan så satt jag i flera timmar i söndags och kämpade med att lägga upp en massa bilder på ett buggat Facebook. Så om ni absolut inte kan vänta så finns en hel hög där.
 
För att gå vidare till att prata om Turkiet. Igår så bar det av mot Stockholm och Arlanda. Ett par förväntansfulla brudar som trodde att vi skulle flyga vidare till Turkiet klockan 23.10 fick känna panik i ett par sekunder när vi inte hittade flyget på skärmen och trodde att vi blivit grundlurade. Det visade sig då att flygtiden blivit flyttad till 01.35, som man fått utskick om veckan innan utan att vi ens märkt det. Men det var inga större problem. Vi hann sitta och måla naglarna och fixa med annat under tiden. Det vi däremot inte gjorde så mycket av på flyget var att sova. Det var så mycket turbulens på vägen hit att jag seriöst fick en gnutta dödsångest. Och som grädden på moset så sköljde en våg av illamående över mig precis när vi skulle landa så jag spydde ner min kjol. Men det var inte så farligt som det låter.... bara nästan. 
 
Efter en två timmars bussfärd var vi sen på hotellet. Och nu känns det helt okey faktiskt. Eller, fett bra om jag ska vara ärlig. Bara idag så har vi gått på hamam och fått massage (där vi blev grundlurade btw och betalade fett over price, men det var skönt i alla fall, om man bortser från den odiskreta tafsningen som förekom ibland), vi har fått oss lite färg och badat i poolen, vi har myst med vin och blivit bjudna på drinkar, tagit power naps i två olika omgångar och blivit raggade på av fler än jag kan räkna upp på mina bägge händer och skaffat en del nya bekantskaper. Allt detta på mindre än en dag. Och vi ska vara här till måndag. Huur ska detta sluta? Nu är det i alla fall dags att sova. Jag sitter i en död lobby och skriver på min lilla telefon, men det funkar ju rätt bra. Lite salongsberusad, och otroligt trött. Godnatt världen, vi ses imorgon! 
De fina blommorna som vi har i håret är förresten från två servitörer som försökte ragga på oss.

Tung i själen

Publicerad 2013-06-18 11:28:00 i På resande fot,

Igår så snugglade jag och Shirin upp i min säng med chips, guaccamole, tzatsiki och skräckfilm. Det var inte helt okey när Louise gick i sömnen, huset tycktes knaka med jämna mellanrum av sig själv och Violette pratade i sömnen. Vad hände liksom? Lite småsadistiska måste jag erkänna att vi var, med tanke på att vi pratat om spöken och andra vidskepliga saker hela dagen också.
 
Idag så lämnar jag Charleville för Paris. Det känns jobbigt. Jag trodde inte det skulle vara så här tungt. Men jag har saknat det här livet mer än jag trodde. Jag har saknat familjen mer än vad jag ides känna efter. För att inte tala om att jag dessutom är en soulmate rikare. Och att jag även funnit andra nya bekantskaper. Det som gör mig extra ledsen är att jag precis träffat alla dessa fina människor, men att jag måste lämna dem igen. Hela den här stämningen som aldrig kommer att komma tillbaka igen. Jag fattar inte var tiden tog vägen. Det känns verkligen som att jag kom igår, men faktiskt så var det 10 dagar sen... Helt. Sjukt. Men jag är säker på att det kommer bli en upplevelse i Paris också.
 
Nu måste jag packa min väska. Det var inte helt lätt när jag skulle komma hit, och nu har jag dessutom fyllt på ännu mer. Men det ska nog gå. Ça va aller...
 

Hej från Frankrike!

Publicerad 2013-06-14 20:35:00 i På resande fot,

Hallooooooo! Jag lever! Och inte bara lite heller. Jag skrattar så jag får ont i magen, äter like there's no tomorrow, är vaken till långt in på småtimmarna. Mår och myser helt enkelt. Jag har det verkligen göörbra, som min kära Shirin skulle ha sagt. Familjens nya au pair alltså. My sister from another mister. Allvarligt talat. Men det är slitsamt, det märks att man är trött på kvällarna. Franskan har fått ta ett par slag medan jag varit borta också, men det kommer tillbaka. Och förresten så pratar jag praktiskt taget göteborska nu. Haha, så knäppt. Det får mig att börja fundera på om jag kommer att prata Karlstadsmål om några månader? Det hoppas jag verkligen inte...
 
Tyvärr så råkade jag glömma kamerasladden hemma (bra jobbat, Jasmin), så håll till godo med bilderna. Det blir bildbomb sen, lovar! Men jag kan i alla fall dela med mig av min och Shirins fabulous 90-talsspellista på Spotify som vi suttit och jobbat på de senaste dagarna. Just nu har vi 154 låtar. Impressive much? Jag planerar en 90-tals-inflyttningsfest senare i höst, det kommer bli SÅ kul, och SÅ lame på samma gång. Tänk er bara, prasselbyxor, platåskor, magtröjor, tie dye t-shirts och tatueringshalsband. Jag dör.
 
Den övriga tiden så letar jag lägenhet för fullt, och även sista-minuten-resor, har shoppat litegrann på obligatoriska Maisons du Monde, och även lite kläder. På tisdag morgon åker jag vidare mot Paris och ska träffa Angie från USA som jag lärde känna förra året, innan jag möter upp pappsen för lite hardcore turistande. Jag kan inte fatta att jag redan har varit här i nästan en vecka. Imorgon kväll ska vi ut och parta hela natten lååång! Men innan dess, CRÊPES!! För det är ju crêpesfredag idag! :D
 
För er som vill följa med på en nostalgitripp så har ni spellistan här!

Klappat och klart

Publicerad 2013-06-07 17:18:06 i Allmänt,

Sådär ja! Nu har jag packat, ätit och duschat! Jag har även hunnit skriva ut alla viktiga papper och rensat kameran. Tyvärr har jag inte hunnit städa... Men det är ett problem för future Jasmin. :D Min kära mamma insisterade att jag inte kunde sova på flygplatsen i natt så då blev jag även tvungen att boka hotell. Men det känns skönt ändå, var lite orolig för hur det skulle sluta...
 
Den senaste veckan så har tankarna varit så fulla med Karlstad och flytt att jag på grund av överbelastningen levt lite väl mycket i nuet. Jag har inte riktigt hunnit planera ordentligt med resan men har istället fyllt tiden med massa andra härligheter. På gott och ont. Men nu har det blivit dags för mig att sjappa - ready or not! Datorn hänger med så det kanske blir ett litet inlägg här och där. :) Ni kan ju hålla utkik! Tills dess så får ni ha det gött! Jag håller tummarna för fint väder. Vi ses igen den 22:a juni!

Jasmin levererar

Publicerad 2013-06-04 22:17:12 i Allmänt,

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag är helt jävla mållös. Har gått runt med ett FETT leende på läpparna hela dagen. JAG KOM IN PÅ DANSLINJEN I KARLSTAD!!!!1#1! Så mycket känslor, vet inte riktigt var jag ska ta vägen! Jag hade det på känn hela tiden, men ville ändå inte tänka för högt om mig själv. Men, nu blir jag så himla stolt över mig själv. Jag KAN ju faktiskt!
 
Så vad händer nu?
 
Söka lägenhet, ansöka om bidrag, kanske även lån? Säga upp mig från jobbet, hyra flyttbil, ska jag söka ett nytt jobb? Har jag möbler? Har jag RÅD?! Blandade känslor. Gamla och nya bekantskaper. Lite dilemma. Jobbigt. Väldigt jobbigt. Men mest kul. Extas nästan. Nya möjligheter. Och de gamla försvinner ju inte bara för det...
 
Bäst att ta en dag i taget så det inte blir överbelastning. Skulle ju egentligen packa ikväll, men äh, vi firar istället. Med sushi och blåbärspaj! Och nymålade naglar. Jag åker ju inte förrän på fredag... Skål!
Blueberry pie!

"Det var tänkt"

Publicerad 2013-06-02 13:44:28 i Allmänt,

Jahapp, igår var tanken att jag skulle lyckas glida in helt gratis på sommarens största fest, nämligen brännbollsyran. Men det slutade med att jag stod och hängde utanför grindarna i en och en halv timme istället och väntade på en viss person som skulle släppa in mig - men som aldrig dök upp. Så går't. Men jag lyckades hinna med bussen hem i alla fall tack vare att den var sen. Ibland gillar jag att tro att vissa saker är uppgjorda. Meant to be. Ödet liksom. Då slipper man bli så himla arg över vissa grejer och kan bara ta det med en nypa salt. "Det var tänkt."
 
Ikväll blir det skräckisbio i alla fall med bästa bror. Det ska bli kul. :) Längesen jag såg en ordentlig skräckfilm senast. Evil Dead i ny tappning. Den sägs vara bra. Men innan dess så ska jag kila iväg på jobbet och jobba ihop mina cirkus 660 kronor, innan skatt, med OB. Japp.
 
Här är mitt senaste tillskott till rummet förresten, säg hej till Hubert!

Om

Min profilbild

Jasmin heter jag, och jag är född 1992. Jag är alldeles lagom svensk med en stor klick iranier. Jag föddes och bor numera också i Umeå med min fantastiska pojkvän! Jag jobbar som danslärare efter att ha pluggat danspedagogprogrammet på Karlstads Universitet. Förmodligen ett av världens bästa jobb, om du frågar mig. Hemma hos mig är ofta radion på. Jag gillar te. Djur. Vänner. Familj. Baka. Spela trummor. Dansa. Laga mat. Pyssla. Shoppa. Träna. Fika. Skratta. Här kan du läsa om det jag gillar. Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela