Pusta ut

Publicerad 2013-11-30 13:55:00 i Allmänt,

Den här veckan har varit ganska galen; långa skoldagar, examination och hemtenta. Vi har blivit praktiskt examinerande på allt som vi jobbat med i de olika delkurserna den här terminen, och dessutom skriftligt i form av en hemtenta som skulle lämnas in igår.
Jag måste säga att det gick bättre ju längre in i veckan man kom, eftersom det blev mindre nervöst. I måndags examinerades vi i kursen alternativ träning, vilket var pilates, och hade även en muntlig redovisning i musikhistoria. Tisdagen var balett och modern och nutida dans, och dessutom uppstart inför kursen konstnärligt projekt som vi ska jobba med resten av terminen, och redovisa på lucia. (Jag kommer skriva mer om det senare.) Onsdag var examination i improvisation och komposition, plus vanlig lektion efter det, och sedan seminarium i barndanspedagogik om auskultationer vi varit på. Torsdag var examination i olika traditioners dans, vilket var olika folkdanser. Sedan vanliga lektioner i jazz och modern och nutida dans, och efter det konstnärligt projekt. Fredag var examination i street och jazz.
Det har varit mycket slit den här veckan, och det märks att man är trött i kroppen. Men jag är nöjd över min insats överlag, och väntar nu otåligt på feedback! Jag hade önskat att nervositeten inte tagit så mycket överhand de första dagarna, för jag gjorde så många tabbar som jag aldrig skulle gjort annars, men jag avslutade starkt på fredagen i alla fall. Jag, Ronja, Isabel, Hampus och Frida firade att vi överlevt veckan genom att äta jättegod lunch på en restaurang mittemot universitetet, innan vi skiljdes åt igen för att skriva färdigt på hemtentan. Jag jobbade produktivt, med en middagspaus inklämd däremellan, och lämnade in den 23.05, med 50 minuter till godo.
 
Det känns verkligen som att hela den här terminen bara svischat förbi. Ena dagen är det måndag, nästa dag är det helt plötsligt fredag, sen måndag igen osv... HELT JÄVLA SJUKT. Hur fort tiden gått. Faktiskt. Men som man säger, tiden går fort när man har roligt, vilket jag verkligen har haft! Och än är det inte över, tack och lov! Jag belönade mig själv för allt slit jag lagt ned den här terminen, främst den senaste veckan, och hade riktig fredagsmys igår, med tacos och glass till efterrätt. Det känns som att det är början på en ny period, när vi har examineratis färdigt för i år, och fokuserar på något helt annat. Hela den här morgonen har haft en sån underlig känsla av lugn typ. Som att man kan pusta ut nu. Jag myste och bakade scones som jag åt med ost och apelsin- och ingefäramarmelad, drack te och kollade på Seinfeld. Helt dödstyst och lugnt i hela korridoren. Och så lite snö ute, lagom till första advent imorgon. Fantastiskt hur man kan bli glad av så små saker. Nu ska jag kila och kolla om min tvätt är klar. Ha en jättefin lördag! ♥

Riskzon III

Publicerad 2013-11-18 15:22:59 i DANCE!DANCE!DANCE!,

Jag kom på att jag glömde berätta om en dansföreställning som jag och några från klassen var och såg i tisdags! Den hette "Riskzon III - This is not Disneyland". Den var verkligen suuperbra! Otroligt inspirerande och duktiga dansare. Den var väldigt mörk och läskig, med små komiska inslag. Det var lite svårt att tolka handligen, om det nu fanns någon sådan, men det gjorde verkligen inget, utan dansen och expressiviteten i sig räckte.
Jag önskar att det vore dansföreställningar lite oftare, för det är verkligen något som öppnar upp ögonen när man själv pluggar det.
Här kommer en liten trailer!
 

Solo

Publicerad 2013-11-17 23:09:09 i DANCE!DANCE!DANCE!,

Imorgon, måndag, så har vi en examinerande uppgift i musik. Vi ska ha koreograferat ett eget solo på 30 sek - 1 minut. Jag var och spelade in när jag tränade tidigare idag så att ni kunde få se vad jag har jobbat på den senaste veckan. :) Hoppas ni tycker om det!
 

Lagom spårat

Publicerad 2013-11-16 18:13:12 i Allmänt,

Igår var det par-tey som gällde hos franska utbytesstudenten Vincent, som fyllde år. Det var ett Olympic Games-party där varje person skulle representera sitt land bäst de kunde. Jag, Johanna och Mikaela skulle alltså representera Sverige! Team Sweden, wooh! Jag klädde mig i blått och gult och hade photoshoppat ihop namnskyltar som vi satte fast på magen och ryggen.
 
Vi mjukstartade förfesten runt 22 i köket, där Yehia, Rasmus och Wille kollade på fotbollen. När matchen sen var slut slog vi på musiken och gick lös. JAG ÄLSKAR att festa med dansare, för vi alla går in så jävla hårt för att släppa lös och dansa på riktigt! Så vi skakade våra lurviga, drack, pratade och drack lite till. Vi tre (mest jag och Johanna) lyckades sänka en hel Explorer + lite Sourz och cider. Förstår verkligen inte att jag inte var mer borta än vad jag faktiskt var. Eller att jag för den delen lyckades hålla mig på benen, haha! Men jag var så otroligt peppad så märkte väl knappt att det kanske blev lite för mycket. Det kändes mest bara när jag satt ned, vilket jag nästan aldrig gjorde under hela kvällen ändå!
 
Runt halv ett så drog vi vidare till Vincents fest, där det var rätt mycket folk och bra tryck. Jag hade köpt massa svenskt godis som födelsedagspresent, vilket var väldigt uppskattat! Lite lustigt dock att jag var den enda som hade haft med mig någon present. Vi hade det jäkligt kul i alla fall och röjde på dansgolvet! Dock mitt i allt festande så lyckades jag tappa min mobil i toaletten!! Fick världens panik och lyckades snabbt fiska upp den igen, dock så kan jag ju inte skölja av den direkt, så det känns ju lagom fräscht........ Den slog av och på sig ett par gånger och fick allmänt spunk, så jag plockade ut alla delar och lät dem torka i någon timme. Sen funkade mobilen så gott som som vanligt ett tag, innan den fick damp igen och det inte gick att göra nånting förutom att stänga av och sätta på den. Så ja, vet inte riktigt vad jag ska göra... Det går inte att nå mig på mobilen för tillfället alltså. SD-kortet och SIM-kortet fungerar dock fortfarande. Jag funderar på om det går att skicka iväg mobilen på lagning, för den är ju inte helt död, så det borde vara möjligt att fixa, om det inte är så att det går under garantin till och med?
 
Hur som helst, under kvällen så lyckades jag bl.a. ta mig upp och dansa på bordet vilket var uppskattat, och fick även med mig Vincent efter ett tag. Vi hade det hur kul som helst, och jag, Mikaela och Johanna sprang runt överallt och med alla möjliga människor. Även andra från klassen och studentföreningen, som hade varit på en annan fest, trillade in, tills festen började lugna ned sig vid halv fyra och Johanna blev trött och ville hem. Ungefär där så vet jag inte vad som hände riktigt. Mikaela följde med några från studentföreningen på efterfest för att hon inte ville gå hem själv, Johanna försvann och jag följde med någon random fransman hem, ångrade mig ganska fort och gick hem igen, knackade på hos Wille och väckte honom, drog på mig lite mer kläder och gick ut igen för att hämta Mikaela så jag kunde följa henne hem och vi kunde hitta Johanna. Som jag förstått det så var hon i samma byggnad där Mikaela bor, så vi gick dit och försökte få tag på henne, men inget svar. Så vi lämnade det så och jag traskade hem fort som fan igen, haha! Klockan var ungefär halv sex på morgonen när jag kom hem igen och äntligen fick sova. Lagom spårad kväll, men det är väl oftast så det brukar bli. På gott och ont! ;)

Baconsallad

Publicerad 2013-11-13 20:59:22 i Delicious!,

Här kommer en sallad inspirerad av Kajsa! Väldigt simpel, med rena och goda smaker! Går eventuellt att utveckla om man så vill ha i ännu mer. :)
Du behöver:
  • Brytbönor
  • Bacon
  • Pasta
  • Mozzarella
  • Sallad, ex ruccola
  • Torkade tranbär
  • Olivolja, vinäger, salt
Gör såhär: 
Bryn brytbönorna i smör och stek baconet. Blanda ihop dem med pastan. Hacka mozzarellan i småbitar och blanda i. Strö över tranbären och salladen. Smaksätt med olivolja, vinäger och en nypa salt.
Bon appétit! ♥

Par-teyyy

Publicerad 2013-11-09 16:47:00 i Allmänt, Moi,

På vägen hem från skolan igår så stötte jag på ett gäng franska utbytesstudenter som jag kommit i kontakt med förut. De sade att det skulle vara fest hos dem, och eftersom jag inte direkt hade något annat för mig så taggade jag till och gick dit. Det var så jävla kul må jag säga! :D Vi hade först en förfest i fastforward-version hos Vincent och hans korridorskompisar. Sen gick vi vidare till den riktiga festen där det var smockat med folk, jag var förmodligen typ den enda svenskan haha! Men det var väldigt många jag kände eller som jag träffat någon gång förut, så det var verkligen inte ovärt att gå dit själv. Vi dansade, minglade runt och partade helt enkelt! Det var så himla unik och bra stämning där, som man bara kan få med utbytesstudenter, det är därför jag älskar de festerna så mycket! Sen så var det även några som passade på att leka med brandsläckaren i korridoren så det var skum överallt, och såklart så hakade några av oss på. Och jag skulle testa ta sats och liksom glida så långt jag kunde på golvet, och då ramlar jag rätt ned i backen, HAHAH! Sen kom en tjej som bodde i korridoren och fick psykbryt på oss (inte så förvånande) så vi fick lov att moppa upp hela skiten. Still, worth it. Jag traskade sedan hem, lagom salongsberusad och sömnig ungefär halv fyra på morgonen. Inte fy skam!
 
Idag mår jag oförskämt bra, sov som en gud, gjorde fet frukost och har myst ned mig i att det har varit perfekt bakisväder ute hela dagen idag. Före- och efterbilder? Ja, tack!
Lite mer sliten, men inte mindre peppad för det!

Allt som vanligt

Publicerad 2013-11-05 21:30:27 i Allmänt,

Så har veckan gått och jag har kommit tillbaka in till det vanliga livet. Kändes väldigt skönt att få komma hem en sväng, även om jag inte hann träffa alla... Och så hade jag nog velat packa ned katterna också. Ärligt talat så är det nästan som att jag lever ett dubbelliv. När jag åkte hem så var det som att jag aldrig varit borta. Och när jag kom tillbaka igen så var det precis som jag aldrig åkt. Mycket märkligt. Och sen är det förvirrande över vad som ska kallas hemma och borta...?
 
Jag har i alla fall hunnit vara på Star Wars Birthday bash under helgen också och träffat 4 av 6 i kusinskaran! Det var en otroligt ambitiöst utförd fest, med utklädnader och kostymer av diverse Star Wars-karaktärer, där Leia var ett populärt alternativ. Verkligen ALLT var enligt temat. Vi snackar cupcakes och tårtor, godis, assietter, muggar, servetter, skålar, ljus, till och med en fucking piñata!! Otroligt bra fest!
 
Men nu så är det åter till skolbänken som gäller, eller jag kanske borde säga danssalen? Känns skönt vilket som, hann börja sakna det medan jag var borta. Är dock otroligt trött, så nu ska jag runda av kvällen med Vänner och nagelfix! :)

Om

Min profilbild

Jasmin heter jag, och jag är född 1992. Jag är alldeles lagom svensk med en stor klick iranier. Jag föddes och bor numera också i Umeå med min fantastiska pojkvän! Jag jobbar som danslärare efter att ha pluggat danspedagogprogrammet på Karlstads Universitet. Förmodligen ett av världens bästa jobb, om du frågar mig. Hemma hos mig är ofta radion på. Jag gillar te. Djur. Vänner. Familj. Baka. Spela trummor. Dansa. Laga mat. Pyssla. Shoppa. Träna. Fika. Skratta. Här kan du läsa om det jag gillar. Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela