Någon annans tabbe

Publicerad 2013-01-16 12:28:00 i Allmänt,

Nånting jag tycker är väldigt frustrerande när det kommer till jobbet, är att jag nästan alltid får skällen för saker som jag inte gjort bara för att jag är ny och ska antas göra fel jämt. Jag säger inte att jag är felfri, jag säger bara att om och när jag gör fel så står jag för det. När det egentligen är någon annans tabbe, så är det jag som måste stå och ta emot skiten. Eller försvara mig själv när jag vet vem det egentligen var. Det är otroligt drygt.
 
I morse ringde min chef och sade att vår personaltoalett var vattenskadad. Och inte bara det, så hade gymmet och frisörsalongen under oss också blivit vattenskadade. Jag tror att hjärtat stannade för ett par sekunder. Tydligen så hade en kran inne på vår personaltoalett varit på hela natten, vilket jag inte riktigt förstår hur det gått till. Jag fick inte skällen för det i alla fall, eftersom man inte vet vem det är, men jag anade misstänksamhet i hennes röst. Men den här gången så VET jag att det inte kan vara jag. Jag vet att handtaget som justerar vattenflödet lätt fastnar i själva kranen i ett visst läge så det inte går at stänga av fullt ut, så jag ser alltid till att den är avstängd. När jag sedan skulle ställa tillbaka skurhinken och moppen inne på toaletten så var min kollega där inne, så jag ställde det bara utanför. Och nästa gång såg jag att allt var borta, så då antog jag att någon hade varit där inne nyligen och borde då ha sett, när denne hällde ut vattnet ur skurhinken, att kranen hade varit på.
Det får en att undra, om det verkligen var vi?

Det gäller att hänga med

Publicerad 2013-01-13 23:42:00 i Allmänt,

Häromdagen så kom en rar gammal man in på restaurangen strax innan öppning med sina gåstavar och frågade:
Har ni smörgåstårtor här?
- Nej, tyvärr, vi har thaimat! svarade jag.
- Jaha, så inga smörgåstårtor då??
Jag ville inte tala om för mannen att det innan oss hade varit ett kebabhak, och att det dessförinnan hade varit konditori med smörgåstårtor. Det gäller att hänga med.
 
Imorgon är jag ledig och har mycket att göra. Hade gärna velat sova till typ två (det hade inte varit svårt, tro mig), dra och köpa lite goda bullar, måla naglarna, kolla på Vänner och what not. Men nu har jag mail att svara på, fakturor att betala, mycket att städa, brev att öppna, kläder att prova, och sen ska jag dessutom med bilen på besiktning. Alltså massa smågrejer som man bara inte orkat göra när man kommer hem på kvällarna. Imorgon kväll blir det dock en lyxig middagsbjudning som jag är spänd på. Det blir nog en bra dag ändå!

Om

Min profilbild

Jasmin heter jag, och jag är född 1992. Jag är alldeles lagom svensk med en stor klick iranier. Jag föddes och bor numera också i Umeå med min fantastiska pojkvän! Jag jobbar som danslärare efter att ha pluggat danspedagogprogrammet på Karlstads Universitet. Förmodligen ett av världens bästa jobb, om du frågar mig. Hemma hos mig är ofta radion på. Jag gillar te. Djur. Vänner. Familj. Baka. Spela trummor. Dansa. Laga mat. Pyssla. Shoppa. Träna. Fika. Skratta. Här kan du läsa om det jag gillar. Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela