"Djuren"

Publicerad 2018-03-17 20:49:46 i Allmänt,

Hej på er! Nu ska jag berätta om en rolig sak som jag brukar vara med om på mitt jobb!
 
På lördagar undervisar jag en grupp 5-6-åringar i hiphop. I allmänhet en ganska stökig grupp om du frågar mig, men barn i den åldern brukar ju vara lite så. Dom vill så gärna vara en egen individ, har börjat förstå saker och måste då upptäcka det, gärna genom att trotsa fröken och se "vad som händer då?". Hur som helst, så försöker jag säga att den här övningen som jag ska berätta om nu fungerar alldeles utmärkt på en sån här grupp.
 
Vi brukar göra en övning som jag kallar för "Djuren", där vi lägger ut en rockring i olika kulörer i vardera hörn i rummet. Vi ska sedan gå, längst väggen, från rockring till rockring och gestalta olika djur; t.ex. från gul rockring är vi en smygande tiger tills vi kommer fram till röd rockring. Från röd till grön rockring är vi en krabba, och från grön till blå är vi en krokodil med stor mun och vassa tänder. Jag brukar byta ut dom här djuren med jämna mellanrum. Och så har vi då det där sista hörnet, det "valfria hörnet", som är hela poängen med att jag berättar dem här lilla anekdoten. Ni förstår, barn har en himla bra fantasi, det är vi nog alla överrens om. Men riktigt hur bra är svårt att förstå för oss vuxna som alltför ofta är fyrkantiga i vårat tänk. Det är först när vi kliver in i deras värld som vi kanske kan förstå detta. Och det är en av sakerna som är så fantastiskt med det här jobbet. Eftersom jag i det här hörnet har sagt att "man får dansa som vad man vill" och alltså inte bara att de ska dansa som ett valfritt djur, så är det precis det här som kommer fram. Det kan bli vad. Som. Helst.
 
Förutom vanliga djur, såsom groda, hund, elefant, orm, fågel etc. så ska jag nu ge er några exempel på vad som har dykt upp: en bebis, en macka, Titanic, Spiderman, en karusell, Poseidon, en enhörning, en rumpa, en drös olika Pokémons, The Flash, en baklängesmänniska, en zombie, en helikopter och mycket mycket mer... Helt fan-frikkin-tastic!
 
 

Om

Min profilbild

Jasmin heter jag, och jag är född 1992. Jag är alldeles lagom svensk med en stor klick iranier. Jag föddes och bor numera också i Umeå med min fantastiska pojkvän! Jag jobbar som danslärare efter att ha pluggat danspedagogprogrammet på Karlstads Universitet. Förmodligen ett av världens bästa jobb, om du frågar mig. Hemma hos mig är ofta radion på. Jag gillar te. Djur. Vänner. Familj. Baka. Spela trummor. Dansa. Laga mat. Pyssla. Shoppa. Träna. Fika. Skratta. Här kan du läsa om det jag gillar. Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela