Jag är en Kulting!

Publicerad 2013-08-29 23:29:57 i Allmänt,

Tjiiinare tjinare! Trodde ni jag dött? Njae...nästan. Hinner som inte med nånting egentligen på dagarna. Först skola, sen gå hem för att knappt hinna byta om innan man ska iväg på nollning. Och sen när man kommer hem på kvällen är man så slut att man lägger sig direkt typ. Har varit så otroooligt trött hela veckan så det känns som att jag aldrig hinner ikapp riktigt.
 
Idag så hade vi fys på morgonen i skogen. Vi sprang ett spår på 2,5 km, och med jämna mellanrum fanns lappar på träden där det stod olika övningar man skulle göra. T.ex. 50 situps. När man kommit till nästa lapp så skulle man köra intervaller fram till nästa övning, nästa gång 30 armhävningar o.s.v. Och så höll det på tills vi var framme. Och direkt efter det så var det dans. Det kändes kan jag lova er. Men det känns så jäkla skönt att komma igång och träna. Det känns som att det är på riktigt nu.
 
Idag så orkade jag inte gå på nollningen, och jag var inte ensam om det. Det var en allmänt seg dag idag tror jag. Dessutom så är det inte så värst kul egentligen...vet inte om det är jag som tycker nollningen är överskattad eller om vi bara har en dålig grupp med allmänt ostrukturerade faddrar/generaler. Så jag har varit och handlat med en av mina grannar istället, och så har jag gjort allt det där som jag skjutit på jättelänge under dessa dagar. Gjort klart med adressändringen, beställt en bok, bokat in mig på workshops inför nästa veckas dansfestival som är här i stan, skrivit loggbok, fixat med material inför morgondagens lektion, läst igenom kursplanen... ja, sånt där som man bara skjuter på jämt. Så nu är jag ikapp! Måste bara packa morgondagens lunchlåda, men det tror jag att framtida Jasmin får ta hand om.
 
Imorgon blir det färgfest på en av de stora klubbarna i stan. Temat är orange. Det ska nog bli jättekul! Jag är peppad! Dock så lär jag inte vara ute så länge, med tanke på denna veckas alla bravader, och dessutom ska jag jobba klockan nio på lördag.
 
På nollningen i tisdags så hade vi förresten diverse tävlingar, bl.a. en skrotletarjakt där mitt lag vann, yaay! Så bjuppar på lite bilder från hur jag såg ut när jag kom hem. Så får ni även se hur våra nolletröjor ser ut också!
Nolletröjorna alltså. Vi blir supportade av klubb Jaguar, som jag aldrig varit på. Men dit kommer vi nog så småningom. Då har vi Medlemspasset om vi ska börja längst upp till höger. Med det kommer man in gratis överallt. Sedan har vi vårt pannband där det står "K-märkt". Jag är ju dock så rebell så jag satte det runt armen istället. Och så har vi då min "krigsmålning" i ansiktet som var en del av skrotletarjakten. Och sist, kubb-kungen som jag höjer högt till skyarna! Vår pokal för att vi vann. Egentligen så var det "något borttappat" som också den hörde till skrotletarjakten, men den fick alltså bli vår pokal sen istället.
Kulting heter alltså vår studentförening, och så ser ni då min poängtavla! Har samlat på mig några fler sen i tisdags kan jag dock tillägga.

Dag 1

Publicerad 2013-08-26 17:44:24 i Allmänt,

Första dagen av skolan avklarad! Idag hade vi introduktion och lite uppvärming till dansen genom små lekar. Känns skönt att ha kommit igång nu och träffa klassen. Vi är 14 tjejer och två killar. Vi ska slå ihop oss med dans och lärande och bilda två grupper som vi kommer att ha danslektioner med. Tillsammans är vi då alltså ca 21 tjejer och tre killar! Detta kompenseras ju dock med att vi här hemma är tre (en tjej vid namn Emma flyttade in idag!!) tjejer, och typ 11 killar. Inte mig emot, höhö!
 
Vi har också fått schemat, och introducerat oss för vår studentförening Kulting. Idag var vi bara på rundvandring på campus, så imorgon drar nollningen igång på riktigt, med lekar, stadsvandring och fest.
 
Vårat schema ser i stort sett ut att vara två danspass på förmiddagen, och sen kursråd och annat på eftermiddagen. LOVIN' IT. Dock, så har vi fys både torsdag och fredag. Inte lika kul...men det kan vara skönt att komma i form, det behövs efter mitt ofrivilliga "sabbatsår". Min kropp kommer göra ont om två veckor när allt detta är över. It's gonna be intense man.
 
Nu ska jag ta och laga mig lite middag! 

Staden med den glada solen

Publicerad 2013-08-25 22:18:59 i Allmänt,

Nu bor jag alltså i Karlstad - staden med den glada solen, och har gjort det sedan i måndags. Efter många tramatiska händelser och allmänt oflyt så är jag äntligen på plats och till ro. T.ex. så fastnade jag och mor min i en hiss på Stockholm centralstation 20 minuter innan tåget till Karlstad skulle gå. Väl här när vi skulle få sängen sen så var den för stor för att rymmas i hissen så vi var tvungna att skruva isär hela skiten. Vi har även sprungit runt varje dag, hela dagarna från måndag till torsdag och inhandlat grejer till lägenheten och städat och donat. Det har märkts att man varit igång när det väl var dags att lägga sig. Först idag så fick jag klart de sista detaljerna till rummet. Så, bilder på det kommer upp senare!
 
Jag kan säga redan nu att det kommer bli jobbigt när det här året kommer till sitt slut för jag stormtrivs verkligen!  Så himla go' stad. Och så fina grannar jag har. De flesta i alla fall. Jag har inte riktigt lärt känna alla för fyra stycken nya kom idag t.ex. Men än så länge så är det jag, Isac, Rasmus och Wille som har en egen liten wolf pack. De är verkligen goa grabbar. Vi har redan internskämt, smeknamn och pranks. Jag har i alla fall lärt mig nu att inte lämna framme grejer i deras närvaro. T.ex. så färgade de mitt te blått med karamellfärg när jag lämnat det i en halv minut. Det var så mycket färg att mina "utförda behov" så att säga dagen efter var kraftigt missfärgade. Och sen så har jag blivit snaped (rape på snapchat) ett antal gånger också. Förresten så är det endast jag och Amanda som är tjejer i den här korridoren. Så, två tjejer på tolv killar. Men det kompenseras istället med att vi troligtvis bara är tjejer i klassen, woho! Jag får se imorgon när jag träffar dem helt enkelt. För tillfället så har vi alltså Kristoffer, Leo, Isac, jag, Amanda, Fredrik, Simon, Wille, Rasmus, Roger, Andreas, någon som tydligen heter Kim som också bor här, och så en veteran som inte flyttat tillbaka ännu. Och sen en tom plats som kanske fylls snart.
 
Imorgon börjar även nolleperioden. Nånting säger mig att det kommer bli två tunga veckor framöver, med både dans i skolan och fest och lekar. Men det ska bli kul. Peppad men nervös!
 
Apropå fest så hade vi det största house party jag varit med på igår. Det började med att jag, Wille och Rasmus satt och chillade på balkongen (med ett vääldigt bra ljudsystem att tillägga som ekade ut över hela kvarteret men som senare på kvällen pajade av trycket). På våningen under oss var det fest för rätt många av utbytesstudenterna. Hux flux så kom alla upp till oss och man såg klungor av folk strömma in konstant. Så utan att veta ordet av var vi säkert 100 personer på våningen, nästan bara utbytesstudenter. IT. WAS. AWESOME. Så jag snackade en del franska faktiskt. Det där gör jag gärna om. Att städa efteråt var kanske inte lika kul, men eftersom vi alla hjälpte till så gick det fort. Vi tjänade dessutom in 100 kr på panten som vi köpte pizza för. Fäk yääh.
 
Förutom alla dessa äventyr har jag även hunnit jobba några timmar igår. Jag ska tydligen få jobba lite då och då på en av caféerna på universitetet. Ska bli skönt att tjäna några extra slantar!
 
SÅÅ ja, livet är fan förjävligt gött just nu. Nu ska jag ta en snabbdusch innan jag bäddar ner mig. Här har ni lite bilder från när jag och min mams var på äventyr! PÖSS
Det är något speciellt med att ha sitt egna namn på brevlådan.
På IKEA!! When you see it...
Svirpar!

Lägga på en rem

Publicerad 2013-08-15 13:46:40 i Allmänt,

Imorgon, mina kära vänner, så lämnar jag in mina flyttlådor. På måndag flyttar jag till Karlstad. Jag börjar förstå vad som händer nu. Börjar tänka över de sena kvällarna jag måste plugga, mat som måste inhandlas och lagas, nya rumskompisar, tvätt som måste tvättas, feta fester, hitta rätt på universitetet, småtimmar då man får låna danssalarna precis som man vill, städa, jobba extra, vara ekonomisk, und so weiter...Litet som stort, gott som ont.
 
Imorse var jag på en helkroppsbehandling på face. Det var så. jäkla. skönt. Först en ansiktsbehandling med allt vad det innebär. Peeling, massage, brynplock... Sen en helkroppsmassage. Alltså jag dör. Höll på att somna flera gånger. Kändes lagom såhär mitt i flyttstressen, som både tar på det fysiska och psykiska. Men nu känner jag mig heelt avslappnad! Lite hög nästan, haha!
 
Så! Nu ska jag lägga på en rem och packa det sista så det kan skickas iväg imorgon. Toodles!

Update

Publicerad 2013-08-09 17:15:01 i Moi,

Några saker har hänt sen senast.
  • Jag släpar inte runt mig själv i pyjamas på dagarna längre (dock så får hostmedicinen och antibiotikan hänga kvar ett tag till).
  • Jag har lyckats packa två flyttlådor (sen tog lusten slut).
  • Jag var förbi med tårta till jobbet och sade hejdå och hämtade mina grejer.
Note to self: måla om naglarna.

Skärp dig, quinna.

Publicerad 2013-08-03 15:43:00 i Allmänt,

Jag är så less. Less på att vara sjuk. Less på att ha ont. Less på att inte ha någon ork. Less på att känna mig stressad. Less på att inte ha någon röst. LESS PÅ MIG SJÄLV för att jag aldrig låter mig vila ut ordentligt och BLI FRISK NÅN GÅNG. JEEEEZ.
 
Lustigt det där när man är sjuk, att man mår som bäst precis när man ska lägga sig. Då man har bäddat ner sig och hittat en behaglig temperatur. Man har kurerat sig med både det ena och det andra. Inte bara att man lyckats trycka i sig både mat och frukt och glass. Utan man har också tagit hostmedicin, alvedon, ibumetin, vitamintabletter, nässpray, smörjt in både läppar och händer, och för att inte glömma antibiotikan. Sen är man ju så sjukt utslagen på kvällen - även om man tagit x antal power naps under dagen - att man somnar inom loppet av sekunder. DOCK så sover man skitdåligt, för att man ständigt drömmer om jobbet och flytten och vaknar helt svettig med hjärtat i halsgropen. Jag vet inte varför jag lägger ned så mycket tankemöda på jobbet egentligen. Jag ska ändå sluta imorgon. Vad spelar det för roll om jag är där eller inte? Jag ÄR ju sjuk. Men de kanske tror att jag fejkar? Bara för att kunna få ut min sjuklön utan att behöva gå dit. Ja. Men då kanske de får tro det då? Det är väl inte hela världen. Lär aldrig jobba där ever again. Bli aldrig personligt inblandad i jobbet. Det är något jag konstant måste påminna mig själv om. För det är svårt att låta bli.
 
När man väl vaknar måste man sen kissa 18 gånger, snyta sig, en omgång till med nässpray, måste hosta upp ett kilo grönt slem. Sova igen. Vakna igen. Svettig. Pleh. Thank god för power naps.
 
Jag är verkligen jättepeppad på att börja packa. Svårt att veta var man ska börja och hur man ska packa, men jag känner mig sjukt sugen att bara börja få ner saker i lådorna och se att rummet blir lite tommare. Dock så har jag verkligen ingen ork just nu. Jag vill ändå att det ska bli gjort ordentligt. Men jag har ungefär två veckor på mig, mer eller mindre. Det ska jag väl klara?
 
Nä, nu ska jag sluta gnälla. Skärp dig, quinna!!

Om

Min profilbild

Jasmin heter jag, och jag är född 1992. Jag är alldeles lagom svensk med en stor klick iranier. Jag föddes och bor numera också i Umeå med min fantastiska pojkvän! Jag jobbar som danslärare efter att ha pluggat danspedagogprogrammet på Karlstads Universitet. Förmodligen ett av världens bästa jobb, om du frågar mig. Hemma hos mig är ofta radion på. Jag gillar te. Djur. Vänner. Familj. Baka. Spela trummor. Dansa. Laga mat. Pyssla. Shoppa. Träna. Fika. Skratta. Här kan du läsa om det jag gillar. Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela