Story of my life

Publicerad 2013-09-25 17:15:19 i Allmänt,

Haj evrybåddy! Att gå från att jobba rätt många timmar per dag, och så gott som bara lata sig resten av tiden, till att börja på universitetet och flytta hemifrån är en stor skillnad. Jag är väääldigt stressad just nu, och bara att jag skriver det här inlägget är egentligen ett stort tidsslöseri från min sida, men jag kände att jag faktiskt måste ta mig tiden ibland. Det jag kommer att säga nu är säkert vardagsmat för de flesta, men för mig är det ganska påfrestande.
 
I skolan så får vi ständigt nya grejer att göra. Varje dag är det något nytt. Är det inte nio sidor vi ska läsa i danshistoria, så är det 12 sidor vi ska läsa i olika traditioners dans, och är det inte 30 sidor vi ska läsa i musikteori så är det en uppsats vi ska skriva i barndanspedagogiken. Och så fortsätter det så. Nio sidor kanske inte är så många, men när man har fem andra saker att göra parallellt så blir det mycket att hålla reda på. Sedan är det ju alla vardagsgrejer man måste göra. Laga mat varje dag nästan, så man har både middag och lunchlåda. Handla, gärna två gånger i veckan. Jag måste också städa mitt otroligt grisiga rum, och boka tvättid. Sedan måste jag även diska då jag lämnar det mesta eftersom jag knappt hinner duscha när jag kommer hem ens. Känns det som. Och som pricken över i:et, så har jag tagit på mig att SY EN EGEN dräkt till på lördag då vi har Disney-tema på studentpuben. Vad jag ska vara får ni se när den är klar. Ja. Jag är störd som ens tänkte att jag skulle hinna. Men som allt annat så får man helt enkelt göra tid till det.
 
Idag har jag kommit så långt att jag hunnit duscha. Mitt mål för dagen är att skriva klart uppsatsen som ska in på fredag, göra några anteckningar i loggboken från dagens lektioner, och göra klart en "anatomiläxa" som egentligen skulle varit klar i måndags. Önska mig lycka till!

Benstatus

Publicerad 2013-09-13 14:40:31 i Allmänt,

Efter att ha haft jazz, modernt, stepping (eller stomp) och jazz i den ordningen så kan benen se ganska...otrevliga ut. BUT I'M LOVING IT!
 

What a gloooorious feeeeling!

Publicerad 2013-09-12 20:46:38 i Allmänt,

Idag hade vi nog de bästa danslektionerna hittills. Först jazz på morgonen, och sen modern dans efter lunch. Tempot var rasande, men jag överraskade mig själv med att hänga på rätt bra! Vissa övningar klarade jag galant, medan andra behöver tränas på. Det är en sån OERHÖRT skön känsla att gå ut ur danssalen och vara öm i musklerna, dyngsvettig och ha benen fulla med blåmärken/brännsår. Ja, tror faktiskt att jag börjar komma in i spelet igen nu! SÅ JÄVLA KUL DETTA ÄR!
Tänker på er där hemma! 

Veckan som varit

Publicerad 2013-09-11 18:25:00 i Allmänt,

Hördeni, jag ber om ursäkt för dålig uppdatering här. Det är inte så att det inte händer något, utan snarare tvärtom att det händer alldeles för mycket! Så även om det är en miljon grejer som jag så gärna skulle vilja skriva ner så hinner jag helt enkelt inte varje dag. Och så nästa dag händer det massa nytt vilket gör att det innan inte blir lika intressant och så fortsätter det sådär. Men, nu ska ni få en ultrarapid version av veckan som gått sen sist.
 
Alltså, 
Tisdag - Helt normal dag i skolan, orkade inte gå på nollningen för det var bara flottbygge.
 
Onsdag - Dans- och gymshop kom till skolan och vi fick shoppa kläder. Det var flottrace på nollningen som jag skulle gå på men var så trött att jag somnade och sov i två timmar efter skolan - detta kallas nu av det flesta för att "dra en Jasmin". På kvällen så gick jag ut med en tjej från min klass och några av hennes kompisar. Det var Medina som skulle spela, och det blev braa med röj på dansgolvet. NÖJD TJEJ!
 
Torsdag - ABUNDANCE dansfestival kommer till stan, jag tar en modern workshop som är otroligt rolig men samtidigt otroligt svår p.g.a det helt insane snabba inlärningstempot. Påminner mig själv om varför jag inte ska ta för svåra klasser eftersom jag bara blir frustrerad och stänger av. Övningssittning på nollningen inför den stora sittningen på måndag. SÅ OTROLIGT FINT, med vår skara människor. Vi lär oss massa ramsor, super till och har det allmänt skoj.
 
Fredag - ABUNDANCE fortsätter och jag går på en väldigt lärorik föreläsning om "funktionell anatomi". Efteråt fikar jag med en tjej från den andra dansklassen eftersom vi gick på samma föreläsning. På nollningen så är det vinstig. Jag planerar att ta det lugnt eftersom det är den stooora välkomstfesten på lördag, men i slutändan så blir det inte så. Vi är bara sex tappra nollor med på vinstigen men har inte mindre kul för det! Vi leker lekar, har quiz, utmaningar och allmänt supergött! Efteråt när alla är lagom packade (sill) så beställer vi hem pizza till min korridor och efterfestar där som idioter med dansdansdansdans, limbo och mysigt efterfestprat på balkongen fram tills klockan 3 på morgonen.
FIKA!
På vinstig i skogen.
 
Lördag - Jag jobbar först på morgonen klockan 09-15, kommer hem och tar en redig powernap och förbereder mig sen för välkomstfesten. Kvällen börjar med att jag tar några fördrinkar med mina lovely neighbours Wille, Rasmus och Jim. (ni som inte testat Screwdriver, gör det nu). Sedan drar jag vidare för att möta upp min studentförening som har förfest hos en tjej i gruppen. Vi har det verkligen skitkul och drar sen vidare till Nöjesfabriken där festen ska hållas - nordens största nattklubb. Det kanske säger något om hur fet festen var? Vi tappar bort varandra lite i omgångar, men det slutar sedan med att en i våran grupp blir utkastad och som i protest så följer i stort sett hela föreningen med utom jag och två faddrar. Jag hänger med min granne Rasmus och Jamie och hans vänner istället och vi dansar fram tills klockan 2. Ungefär dääär så börjar allt spåra. Inte för mig dock, jag mådde som en gud, men när jag kommer hem så raidar Wille runt i mjukisbyxor och påstår att någon puttat honom i sjön så han pajat sin mobil och tappat alla sina saker. Strax därpå blir han joinad av Rasmus, som på vägen hem blev spydd på ryggen av någon full brud. Efterfest med min studentförening styrs hos min classmate Hampus som bor 50 meter härifrån, men jag väljer att stanna hemma och försöka slagga.
Inne på Nöjesfabriken skriver vi alla "Kulting" på valfri kroppsdel. Här så är det vår general Angelica som skriver på Hampus.
 
Söndag - Jag går upp tidigt för jag så taktiskt bokat tvättid, tvättar all min tvätt och dammsuger rummet. Lyckas sen få med mig Hampus och Rasmus från Kulting på "Bakissöndag" på Bunkern som är en studentpub. Där äter vi fetaste (mes)burgaren (mesburgaren = 300 g kött, bakisburgaren = 450 g kött) med en hel skål pommes och göttar oss med våra hangovers. Mätta och nöjda (och en aning illamående) drar vi sedan hem till vårt, där jag bakar chocolate chip cookies. Senare på kvällen möts vi upp hemma hos Isabel från min klass. Där äter jag, Emma, Rasmus, Hampus och Emil tacos och kollar på dålig Wallander-film.
Mesburgaren!
 
Måndag - Jag försover mig och missar balettlektionen på morgonen. Går i skolan resten av dagen. På kvällen är det årets sista nollningsaktivitet - tema/finsittning. Temat för kvällen är "regnbågspirater". Vi gör oss klara hos Isabel efter skolan och kör enligt "man-tager-vad-man-haver-principen". Vi har en skitmysig kväll med awesome middag, sånger, vin, spex, prat, dans, lek, stoj osv. En jäättehärlig kväll. Jag lägger nöjd och trött  huvudet på kudden klockan 4 på morgonen och försover mig även till tisdagens första lektion.
 
Tisdag - Sliten dag. Men jag överlever efter att ha sovit en aning för länge. JAG ÄR INTE NOLLA LÄNGRE!

Uppdatering från Kultingen

Publicerad 2013-09-02 23:53:23 i Allmänt,

Så har hösten även kommit till Karlstad. Lite kyligare i luften, lite mindre löv på träden. Men inte mindre stämningsfullt för det! Idag så spelade vi såpafotboll med våran nollningsgrupp. Det var så jäääkla kul! Men KALLT om fötterna eftersom vi spelade barfota. Det är alltså en stor presenning som man placerar ut och sedan häller en maaassa vatten och såpa på så att man halkar runt som en idiot och (helst) ramlar så man blir blöt och jävlig. Och efter första matchen så hade jag lyckats skära upp en bit skinn som hängde helt löst under foten och blödde rätt fint. Den roligaste matchen var när vi körde killarna mot tjejerna i vår grupp. Dock så förlorade vi ganska hårt...
 
De senaste dagarna har varit otroligt händelse- och intrycksfulla, men jag kan såklart inte skriva allt här. Dock så kan jag (inte så) kort försöka sammanfatta de senaste dagarna. I fredags skulle vi alltså iväg på färgfest. Vi hade lite förfest här med några av mina grannar, några av deras kompisar och tre tjejer från min klass. Och det var verkligen skiitkul, vi tjejer hade världens danceparty och var skithypade. Två av tjejerna drog vidare till klubben vi skulle till, och vi andra bestämde oss för att ta bussen efter. Och ungefär där så gick det bara utför. Like a real trooper, så lyckades jag i alla fall få på mig och knyta mina converse, och rota fram min clutch-väska ur garderoben och så fint stoppa ned mitt leg, busskort och kontokort. Sen fastnade jag på toaletten och ja... fick upp samtliga innehåll. Men eftersom jag har världens finaste grannar så hjälpte de mig till sängen, tog av mig skorna, gav mig vatten, ställde fram en blöt handduk, papper och en hink och dessutom ställde larmet eftersom tanken var att jag skulle upp och jobba klockan nio. Men det blev ju inte riktigt av, ganska förståeligt. Fick sen veta att två av de andra tjejerna som varit hos mig också spårade rätt hårt. Hahah, så dåliga vi är... Men det händer även den bästa.
 
I lördags var det campusvandring och campusfest. Campusvandringen missade jag nästan helt, mest för att jag var lat men även för att alla jag skrev till som jag hade nummer till inte svarade, förutom de som inte ens var med. Det var massa tävlingar mot andra studentföreningar. Vi kom på sjunde plats av 14 deltagande lag. Rätt bra med tanke på att vi har den minsta föreningen! Efter campusvandringen var slut så drog campusfesten igång; som en enda stor utefest med dj-bås på en av balkongerna. Det var så feeeett! Och otroligt mycket folk. Stämningen var så jäkla bra. Våran grupp dansade järnet, speciellt vi från klassen då. Vi körde en stor ring så att alla fick gå in en och en och göra sin grej. SÅ KUL!
 
Dagen efter, söndag, så var det rätt lugnt. Lugnet efter stormen. Blev bjuden på omelett som avnjöts ute på balkongen bland sol och fågelkvitter. En perfekt morgon helt enkelt. Senare körde vi iväg några från min korridor och handlade för att bunkra upp inför vår spontana filmkväll. Vi köpte även ballonger som vi fyllde med vatten och kastade på grannhuset. Så kul man kan ha. Efter filmen så raidade vi alla köksskåp som ingen ägde efter random grejer. Vi lyckades hitta gamla "strandtennisracket" och stod alltså fyra personer, klockan halv elva på kvällen, i köket och passade en gummiboll med trärackets. Så random, men så otroligt trevligt på samma gång. Ja, ett udda men väldigt fint gäng. Nog snackat, här får ni lite bilder. Den här veckan är det bl.a. min tur att städa köket, så ska försöka få lite ordning imorgon. Toodles!
 
Dagen efter campusfesten. Hela kvarteret såg ut som en fet jävla soptipp. Men på en timme så var det helt fläckfritt tack vare flitiga faddrar!
Mina skor blev rätt förstörda efter campusfesten...Lera + fulla människor + dåligt med plats = dum idé.
Våra fina avtryck från vattenbalongskastningen. Ju högre träff, desto bättre poäng.
Från såpafotbollen idag. Här i en match mot media- och kommunikationsföreningen KRAMA.

Om

Min profilbild

Jasmin heter jag, och jag är född 1992. Jag är alldeles lagom svensk med en stor klick iranier. Jag föddes och bor numera också i Umeå med min fantastiska pojkvän! Jag jobbar som danslärare efter att ha pluggat danspedagogprogrammet på Karlstads Universitet. Förmodligen ett av världens bästa jobb, om du frågar mig. Hemma hos mig är ofta radion på. Jag gillar te. Djur. Vänner. Familj. Baka. Spela trummor. Dansa. Laga mat. Pyssla. Shoppa. Träna. Fika. Skratta. Här kan du läsa om det jag gillar. Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela