Nya pjucks & ny frisyr!

Publicerad 2014-12-30 15:55:00 i Moi,

Det finns många yttre aspekter som talar om vem du är som person. De två viktigaste sakerna som säger något om dig är enligt mig vad du har på fötterna och hur du ser ut i håret. Sån tur då, att jag både köpt nya pjucks och bytt frisyr! Jag borde ju uppfattas som en helt annan person nu med andra ord! Nu har jag lite ärenden kvar att springa, sen blir det till att plugga resten av kvällen och packa till min tredagarsvisit i Skellefteå hos Kajsa! ♥ Ska bli så kuuuul!
 
Här har ni lite opretantiösa bilder! Tjillevipp!
 

Christmas aftermath

Publicerad 2014-12-28 00:34:00 i Allmänt, Bilder, Moi,

HÄJ och god jul! Något som var väldigt annorlunda med årets jul jämfört med tidigare år var att det var väldigt få julklappar faktiskt! Så julklappsöppningen gick ovanligt fort. Annars har nog det mesta gått till som ska. Det allra mesta är faktiskt precis som det brukar vara här hemma. Det kan vara skönt att bara slappa och inte göra något särskilt, exempelvis läser jag en bok innan jag går och lägger mig ibland för ovanlighetens skull! Jättemysigt! Det som är jobbigt när man bara vill slöa är dock att jag inte kan tanka ner något bra att kolla på när det bara är dynga på tv. På min dator finns det ingen plats och min hårddisk är trasig... Så det är bara att gilla läget och hitta på annat. Som att skriva ett blogginlägg. Här kommer lite bilder från julen! God fortsättning!
10 poäng till den som kan hitta katten på bilden!
Efterrätt av Sandra! ♥
La famille!
Fläckis är julfin!
Och jag meeed!

Da'n före da'n före doppareda'n!

Publicerad 2014-12-22 17:13:00 i Allmänt, Fotat,

Jajjemen, har redan hunnit vara hemma i fyra dagar! Klapparna är fixade, granen är uppe, korten är postade och ikväll inhandlas julmaten! Så julmässigt så ligger jag bra till, men i övrigt så är det tveksamt... Visserligen har jag hunnit spela trummor för första gången på fyra år! Jag var lite ringrostigt men jag hade glömt hur kul det är! Men förutom det så har jag bland annat fortfarande flera skoluppgifter som ligger och väntar och grejer som ska sys. Men det gäller väl bara att ta en dag i taget! Jag njuter mest av att vara ledig och att det kommer bli en vit jul i år!
Vitt även hos Wille! 

Prepare for takeoff

Publicerad 2014-12-16 20:32:37 i Allmänt,

Om två dagar åker jag hem! Den senaste veckan har varit så jäkla hektisk för att jag ska hinna med allt jag ska innan jag far.
 
I lördags fyllde jag och Wille 1 år! Det firade vi med att äta julbord på Ikea till lunch, sen på kvällen lagade vi hemmagjorda hamburgare med mjölkchokladpannacotta till efterrätt. Jag ger er inte så mycket mer detaljer än så faktiskt, det var en dag till oss så den behåller jag faktiskt gärna för mig själv! ♥
 
I söndags hade jag bjudit in hela klassen på julmys/julbak i min korridor! Nästan alla kom och vi bakade lussekatter, knäck, Nutellafudge, polkatryfflar och rocky road, drack glögg och hade det allmänt mysigt! Imorgon på julavslutningen är det nämligen fikaknytis så då kan vi ta med allt som vi bakat! Perfekt.
 
Ikväll innan jag lägger mig så ska jag försöka hinna packa klart nästan allt och skriva klart en uppgift som skulle varit inne för någon vecka sen. För tillfället springer jag mest upp och ner till tvättrummet och är allmänt stressad, men det ska nog gå! Klockan är ju bara.... halv nio.... eh. Potatisgratängen är i alla fall gjord till morgondagens julbordsknytis med klassen. Sen på kvällen blir det en egen minijul för mig och Wille och separationsångest för hela slanten! TJIING

Färdig

Publicerad 2014-12-12 23:52:00 i Allmänt,

Hela dagen har bestått av rep och uppvisning av Eldkonst idag! I stort sett så har det inneburit gratis konditionspass och svett som rinner för att sedan torka in på repeat. Så det har varit en tung men rolig dag!
 
Alla dansare och ingenjörer har jobbat otroligt bra och de är värda all den beröm de kan få! Våra lärare beslutade efter några genrep idag att det bara skulle vara dans 60 som skulle följa efter oss i vår koreografi och inte resten av de 40 dansarna som medverkat. Jag blev lite besviken eftersom vår koreografi då blev lite för enkel i mitt tycke, men om de sade att det såg bra ut så litar jag på deras omdöme!
 
Nu ska jag lägga mig och sova i 12 timmar typ. Heelt färdig. Medan det verkar som att hela campus festar så firar jag fredagen med nudlar och läggdags innan tolv. Japp, det är min belöning!
 

Uppstart Eldkonst

Publicerad 2014-12-10 19:44:00 i Allmänt,

Idag började vi med vår bidragande del till Eldkonst som visas upp på fredag. Ja, ni förstod rätt, det är om två dagar. Och vi började och gjorde klart vår knappt nio minuter långa koreografi idag. IDAG. Så ni kan förstå att jag är ganska trött nu? Dock så fungerar det lite annorlunda för oss i år än vad det gjorde förra året. Detta är ju dansarnas konstnärliga projekt, precis som jag hade förra året. Och för oss pedagoger är det egentligen frivilligt. Så vår uppgift i år blir att leda en liten grupp med folk var så att vi alla tillsammans skapar en hel koreografi genom Följa John i stort sett. Tillsammans kommer vi att vara 60-70 stycken så det kommer nog bli coolt! Det går jäkligt fort dock så det gäller att vara med i svängarna nu. Jag tryckte dessutom precis i mig en hel kebabtallrik till middag. Jag tar det som ett tecken på att energidepåerna var i stort behov av att fyllas på.
 
I övrigt är det många bollar i luften och jag åker hem om en vecka. Så mycket att göra men så lite tid!! Nåja, det får bli som det blir. Nu har jag lite planering att göra! (Ja, för tillfället prioriterar jag bort mina skoluppgifter lite, men jag har ju tid att ta igen det på jullovet....tyvärr.) Toodles!
 
Vill ni läsa mer om årets Eldkonst kan ni klicka här.

Chokladcheesecake!

Publicerad 2014-12-08 16:17:00 i Delicious!,

Nu hörni, nu ska ni få receptet till något riktigt smarrigt! Konsistensen på den här kakan är så otroligt len och krämig! Jag rekommenderar den verkligen! Räcker länge också eftersom den är mättande. Om jag hade kunnat ändra något dock så hade jag hellre velat att den smakat lite mer choklad, för nu blir det mer kaffesmak, även om det också är väldigt gott!
Du behöver:

Botten
250 g double chocolate chip cookies
75 g rumsvarmt smör

Fyllning
400 g cream cheese (Philadelphia eller liknande färskost)
1 burk (2 dl) crème fraiche, 34 % fett
½ dl starkt, ljummet kaffe
200 g mörk choklad
2 ägg
3/4 dl strösocker

Eventuellt 250 g färska hallon till dekor

Gör såhär: 

1. Klä botten av en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smörj formens kant.
2. Kör kakorna till smulor i en matberedare. Tillsätt smöret och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut smulorna tunt i formen och ordentligt upp på kanterna. Låt stå kallt i kylen medan du förbereder fyllningen.
3. Rör cream cheese och crème fraiche smidigt tillsammans. Rör ner kaffet lite i taget i färskostblandningen.
4. Bryt chokladen i mindre bitar, smält den försiktigt i mikron eller över vattenbad och rör ner i färskostblandningen.
5. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och blanda ner lite i taget i smeten. Rör ihop till en jämn smet och häll den i formen. 6. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i cirka 35 minuter. Cheesecaken ska fortfarande vara lite lös i mitten, men stelnar i kylen. Låt svalna och sedan stå inplastad i kylen. Vill du frysa in tårtan låter du den först stelna i kylen över natten. Lossa därefter formen, plasta in kakan och ställ den i frysen.
7. Dekorera eventuellt tårtan med ett generöst lager hallon!

Receptet hittade jag här.

 

Igår - idag - imorgon

Publicerad 2014-12-06 20:20:00 i Allmänt, DANCE!DANCE!DANCE!,

Hela den här veckan har vi haft praktik och det har varit så himla lärorikt! Har lärt mig massor och fått lite kött på benen. Jag och Saga har varit bästa teamet och haft dans i skolan med FEM olika klasser! Jag vet både hur det känns efter att ha haft en riktigt bra klass, men också hur det känns att komma hem och vara trött på sin röst och vilja sitta i total tystnad. Det har verkligen varit en blandad kompott, men barn är bra goa alltså... Till våren kommer vi fortsätta att ha dans med några av klasserna fast vi kommer att träffa dem kontinuerligt under några veckor. Ska bli jättekul!
 
Idag har det varit en jättehärlig dag! Imorse gick jag på två stycken workshops på Dansstudion, vogue och house. Det var väldigt intressant, kul att få bredda sin repertoar lite även om klasserna var ganska korta! Sen åkte jag och handlade lite, gjorde go'lunch och så har jag precis tagit ut en chokladcheesecake ur ugnen! Om den blir makalös som receptet utlovade så kommer jag glatt dela med mig av den!
 
Nu ska jag försöka plugga lite. Jag ligger fruktansvärt efter i skolan och jag vet inte riktigt hur det gick till... Har nog inte orkat ligga i tillräckligt mycket som jag borde. Men snart är det långledigt och jag har en chans att hinna ikapp. Det tråkiga med det dock är: ingen dansträning. Vissa grejer tappar man så otroligt snabbt så en månads uppehåll är typ döden. Nåväl, nu ska jag kila. Titta på det här klippet så länge! Hjärtat smälter. Tjingeling!
 

Om

Min profilbild

Jasmin heter jag, och jag är född 1992. Jag är alldeles lagom svensk med en stor klick iranier. Jag föddes och bor numera också i Umeå med min fantastiska pojkvän! Jag jobbar som danslärare efter att ha pluggat danspedagogprogrammet på Karlstads Universitet. Förmodligen ett av världens bästa jobb, om du frågar mig. Hemma hos mig är ofta radion på. Jag gillar te. Djur. Vänner. Familj. Baka. Spela trummor. Dansa. Laga mat. Pyssla. Shoppa. Träna. Fika. Skratta. Här kan du läsa om det jag gillar. Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela