Helg

Publicerad 2015-02-14 19:28:45 i Allmänt,

Tjenahej bloggäään! Idag är det alla hjärtans dag, en väldigt överskattad dag om ni frågar mig. Pussar, kramar, blommor och choklad borde inte vara något som man delar ut en högtidsdag, det borde vara vardag. Kärlek är både ovärderligt och gratis. Tänk på det mina kära!
 
Igår var jag och några från min klass på balettklass i Arvika efter skolan! Tiden gick jättefort! Vi hade tåskola med tåspetsskor de sista 20 minuterna och jag känner att jag var lite väl optimistisk... mina vrister ville inte samarbeta med mig efter ett tag så allt bara vek sig under mig. Men det var en härlig klass i en superhärlig sal, så det ska absolut göras om! Det var ett väldigt skönt sätt att börja helgen på dessutom, och när jag kom hem sen hade jag fått Ben&Jerry's av världens finaste pojkvän. Amen. ♥
 
Imorgon ska jag och Frida ha vår första egna riktiga barndansgrupp! Ska bli spännande eftersom åldersspannet är helt galet... Men vi har planerat färdigt i alla fall så nu är det bara att ge sig ut! Önska oss lycka till!

Improvisera

Publicerad 2015-02-10 20:17:19 i Allmänt,

Igår vikarierade jag åt Camilla i min klass som jobbar på Dansstudion här i stan! Det var en liten barndansgrupp, inget jätteavancerat alltså. Men det som alltid händer (med väldigt få undantag hittills) när man håller i en klass med mindre barn är att planeringen inte fyller den avsatta lektionstiden. Så igår, i samband med att gruppen var mindre än jag förväntat mig, lyckades jag få slut på min planering efter TJUGO MINUTER. Jag hade alltså över halva lektionstiden kvar! Men jag fick inte drabbas av panik och börja bläddra i massa papper, för då visste jag att barnens fokus som de så fint hade byggt upp under tiden skulle gå förlorat. Så jag improviserade helt enkelt, och hann med HUR MYCKET SOM HELST! Helt fantastiskt. Jag ger mig själv en klapp på axeln och en påse godis i belöning! På 45 minuter gjorde vi ringar, ramsor, upptäcksfärd under vattnet, dansstopp, hoppa över bäcken, gå och galoppera huller om buller, fyrkanten, stor och liten säng, spänna och släppa, båtar och öar, statyer och avslutningsvis snöflingor som jag skottade ihop ett flertal gånger till en stor hög. Och på allt detta lade jag även till min bästa värmländska. Inte för att det var tänkt, utan för att den bara kom ur mig helt omedvetet. Tack och bock för mig, här tilldelar jag mig själv examen i att improvisera fram barndanslektioner. Nämen, skämt åsido, man kan faktiskt mer än man tror. Så det gäller bara att ge sig ut! Tjolahopp!

Fre-lör-sön

Publicerad 2015-02-01 22:57:40 i Allmänt,

Det har varit en sån himla bra helg den här veckan! I fredags var jag och Wille och såg musikalen Casino Cabary, den var riktigt kul faktiskt! 
 
Igår städade jag hela rummet och sen på kvällen så hade jag och Wille crêpesmys för hela slanten, och vi fick uppleva en av fördelarna med att bo i korridor; nämligen livemusik från våra korridorskompisar! Medan vi satt och frossade med tända ljus satt de runt hörnet och sjöng och spelade gitarr. Det var såå mysigt! 
 
Söndagen har inte direkt varit mindre produktiv, jag har nämligen städat hela köket eftersom det är min städvecka, tvättat och bakat äppelpaj. Sedan såhär på kvällskvisten har jag läst klok studentlitteratur och blivit lite varm i hjärtat. Nu till det sista på dagens program, nämligen att måla naglarna. Känns lite trist att helgen redan är slut, men det är bara tre veckor kvar till långledigt, ska bli gött. Hääj.
 
 

Om

Min profilbild

Jasmin heter jag, och jag är född 1992. Jag är alldeles lagom svensk med en stor klick iranier. Jag föddes och bor numera också i Umeå med min fantastiska pojkvän! Jag jobbar som danslärare efter att ha pluggat danspedagogprogrammet på Karlstads Universitet. Förmodligen ett av världens bästa jobb, om du frågar mig. Hemma hos mig är ofta radion på. Jag gillar te. Djur. Vänner. Familj. Baka. Spela trummor. Dansa. Laga mat. Pyssla. Shoppa. Träna. Fika. Skratta. Här kan du läsa om det jag gillar. Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela