Häromdagen så tänkte jag försöka improvisera fram någon slags middag. Jag tänkte att "hur svårt kan det vara egentligen?", och det var det faktiskt inte heller! Bara man tror på sig själv och använder fantasin så går det.
Jag gjorde en het pastasås med räkor, och jag blev så otroligt nöjd med den att jag tänkte dela med mig av receptet! :)
För 3 portioner eller 1 portion + två matlådor behöver du:
- 700 g räkor med skal
- 1/2 tsk gurkmeja
- 1/2 tsk koriander
- 1/2 tsk cayennepeppar
- 1/2 tsk paprikapulver
- 1 gul lök
- 3 små vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- 1/2 purjolök
- 1 tsk färsk riven ingefära
- 1/2 dl pastagrädde
- 1 dl crème fraiche
- 1 dl hönsbuljong
- 250 g (1 paket) ekologisk färsk fullkornspasta
♥ Gör såhär:
Skala räkorna. Hacka den gula löken, chilin och purjolöken. Fräs detta, tillsammans med kryddorna, i olivolja. Pressa i vitlöken och häll över den rivna ingefäran. Sänk värmen när grönsakerna blivit mjuka och häll i pastagrädde, crème fraiche och hönsbuljong. Under tiden det puttrar, koka upp pastan tills den är al dente. Häll sedan över pastan tillsammans med såsen, och till sist räkorna. Räkorna ska bara värmas (annars blir de gummiaktiga). Klart att servera!
D-E-L-icious!